Haberler

Hollanda Futbol Federasyonu, Türk Kulübüne En Ağır Cezayı Verdi

Kuzey Hollanda'nın En Eski Türk Kökenli Futbol Kulübü Olan Haarlem Yıldız Spor'a (Hys) Hollanda'nın En Ağır Cezası Verilerek Bir Yıl Kapatıldı. Verilen Ceza Yetmiyormuş Gibi, 2005 / 2006 Futbol Sezonunda Ki Şampiyonlukları da Ellerinden Alındı.

Kuzey Hollanda`nın en eski Türk kökenli futbol kulübü olan Haarlem Yıldız Spor`a (HYS) Hollanda`nın en ağır cezası verilerek bir yıl kapatıldı. Verilen ceza yetmiyormuş gibi, 2005 / 2006 futbol sezonunda ki şampiyonlukları da ellerinden alındı.

Hollanda Futbol Federasyonunun almış olduğu bu sert karara ¨Ne yaptık, adam mı öldürdük? Şimdi 250 genç ne yapacak? Kahve köşelerinde, uyuşturucu mu kullansın?¨ diyerek tepki gösteren antrenör ve yeni yöneticiler, verilen cezanın bir an önce kaldırılmasını istedi. Son bir yılın muhasebesinin futbol federasyonuna ulaşmamasını sebep gösteren federasyon yetkilileri, alınan karar hakkında fazla bir açıklama yapmak istemedi.

5 genç, 6 yetişkin ve 1 bayan takımı olmak üzere toplam 12 takımla 250 üye`ye hizmet verdiklerini söyleyen yeni yönetim kurulu üyeleri Özkan Çetin, Erol Sayer, Mehmet Cam, Ogün Urfalı, Uğur Yüksel, Bünyamin Yılmaz, Niyazi Akın, Ahmet Kırbaş, Firdes Çıblak tüm olanlardan eski yönetim kurulunu sorumlu tutarak, federasyonunda böyle bir ceza vermesinin akıl işi olmadığını söylediler.

Yeni yönetim kurulu konu hakkında yaptığı açaklamada: ¨Bu kulübün 36 senelik bir mazisi var. 1970 yılında kurulduk, bugüne kadar çok iyi hizmetler yaptık. Hatta Hollanda`nın en büyük hizmet ödüllerinden olan Kraliyet nişanı ödülünü aldık. Maalesef şimdi ise en ağır ceza ile cezalandırıldık. Tek suçumuz eski yönetimimizin son bir yılın muhasebesini iki hafta geç içeri vermesi gösterildi. Muhasebemiz geç verildi diye, kulübümüzün kapatılması mı gerekir? Hangi Hollanda kulübünü bu şekilde kapattılar? Bizler, gençlerimizin spora yönelmesi için uğraş verirken, bunlarda bizlere engel oluyor ve akıl almaz bir şekilde cezalandırılıyoruz. Türk olmamış olsaydık acaba bu cezayı bize verebilecekler miydi? Kesinlikle hayır. Alınan bu kararda Haarlem belediyesinin bir rolünün olabileceğini düşünüyoruz. Çünkü son iki yıldır, spor tesislerimizin olduğu yere belediye tarafından evler yapılmak isteniliyor. Tüm uğraşlara rağmen, bize alternatifler sunmayan belediye, alınan bu kararda etkin bir rol almış olabileceğini düşünmemek, içten bile değil. Şimdi uzun bir tarihi olan bu kulübümüzün tekrar yaşatılması, verilen cezanın ağır ve haksız olduğunu göstermek için Haarlem bölgesinde yaşayan tüm Türk vatandaşlarımızı göreve çağırıyoruz¨ diyerek Haarlem ve bölgesinde yaşayan Türklerden kulüplerine sahip çıkmalarını istediler.

Hollanda`da tek Türk genç bayan takımına sahip olma özelliğini de taşıyan Kırmızı Beyazlı temsilcimize verilen bu cezayı çok ağır olarak niteleyen birinci takım kaptanı Bünyamin Yılmaz , antrenör Niyazi Akın ve futbolculardan Ahmet Kırbaş, ¨Haftanın yedi günü kulüp binasında bekliyoruz. Duvarlara asılı olan takım resimleriyle teselli arıyoruz¨ diyerek 22 Kasım tarihinde yapılacak olan erken seçimlerde, Hıristiyan Demokratlar Birliği (CDA) milletvekili aday listesinin 19`uncı sırasından aday olan ve Haarlem kentinde ikamet eden Çoşkun Cörüz`den yardım talep ettiklerini söylediler.

2005-2006 futbol sezonunda Kuzey Hollanda`nın 5 F Amatör kümesinde mücadele verip şampiyon olan Haarlem Yıldız Spor, bu sezon 4`üncü kümede mücadele edecekti. Verilen bir yıllık kapama cezası ile birlikte şampiyonluğu da elinden alındı.

Haarlem kentinde hizmet veren Hollanda Diyanet Vakfına bağlı olan Selimiye Camisi yönetim kurulunun kulübe sahip çıkması bekleniliyor. Verilen cezaların kaldırılabilmesi için hukuksal girişim yeni yönetim kurulu tarafından başlatıldı.

GÖRÜNTÜ DETAYI

-Haarlem Yıldız Spor`un amblemi ve kulüp binasının dış tarafından farklı açılardan görüntüler

-Kulüp binasına yazılı olan S.O.S yazısından görüntüler

-Futbol sahalarından farklı görüntüler

-Kulüp binası

-Yönetim kurulu odasından görüntü, dosyalar, dolaplar, futbol topları v.s.

-Kulüp kantininden iç görüntü

-Futbol takımlarının aldığı kupalardan görüntü

-Takım resimlerinden görüntü

-Takım kaptanı Bünyamin Yılmaz ile röportaj

-Antrenör Niyazi Akın ile röportaj

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Spor

Haberler

Bakmadan Geçme

Kırmızı Takım'dan Mavi Takıma kim geçti (Survivor)? Survivor'da Takım Değişikliği: Kırmızı Takım'dan Mavi Takıma Kim Geçti? Galatasaray Bankalar Birliği'nden çıkıyor mu, GS borcu ne kadar 2024? 24-25 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? 26 Nisan Cuma Hutbesi yayınlandı! 26 Nisan Cuma Hutbesi tam metni! 25-26 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Zaha neden yok? Adana Demirspor maçında Zaha neden yok, sakat mı, cezalı mı, yedek mi? Orlando Magic Cleveland Cavaliers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! LA Lakers Denver Nuggets NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Hudutsuz Sevda 30. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title