Haberler
BBC

Hollanda'daki okulların çoğu güvenlik gerekçesiyle Zoom kullanımını yasaklıyor

Güncelleme:

Koronavirüs salgını nedeniyle Mart ayından bu yana uzaktan eğitim modelinin uygulandığı Hollanda'da, çok sayıda ilk ve ortaöğretim okulunun, güvenlik endişesi nedeniyle video konferans programı Zoom'un kullanımını yasakladığı belirtildi.

Koronavirüs salgını nedeniyle Mart ayından bu yana uzaktan eğitim modelinin uygulandığı Hollanda'da, çok sayıda ilk ve ortaöğretim okulunun, güvenlik endişesi nedeniyle video konferans programı Zoom'un kullanımını yasakladığı belirtildi.

Hollanda'daki 6 bin 203 ilkokul, 649 ortaokul ve 272 özel eğitime muhtaç çocuklara yönelik okul, koronavirüs salgını nedeniyle hükümetin 16 Mart'ta aldığı karar uyarınca kapatıldı.

Bu okulların birçoğu, internet üzerinden uzaktan eğitime başladı. Hollanda'daki okulların çoğunluğu Microsoft Teams, Google Meet ve Google Hangouts gibi programlar üzerinde öğrencilere ulaşırken, yüzde 12,5'i de, koronavirüs salgını sonrası yaygınlaşan Zoom programını kullanmaya başladı.

Hollanda'nın etkin haber portalı Nu.nl'ye göre, video konferans programı Zoom'la ilgili güvenlik açığı ve gizlilik ihlali iddialarının gündeme gelmesi, Hollanda'daki okullarda kuşku yarattı.

ABD'de yayımlanan Washington Post gazetesinin, bu ülkedeki okulların Zoom kullanımını yasakladığını duyurmasının ardından, güvenlik konusundaki tartışmalar arttı.

Kişisel bilgilerin elde edilmesine yönelik kötü amaçlı yazılım iddialarının yanı sıra, güvenlik araştırmacısı Patrick Wardle, Zoom kullanıcılarının Mac'ini ele geçirmek için kullanılabilecek iki yeni hata keşfetti. Bu hataların, kötü niyetli kişilerin, bilgisayar sahibinin izni olmadan kamera ve mikrofonu açmasına yol açabileceği belirlendi.

Bu tartışma üzerine Hollanda'daki okullar ve onların bağlı olduğu çatı kuruluşlarında, Zoom programının kullanımı konusunda kuşku oluştu. Yüzlerce okul, öğretmenlerine Zoom kullanımını yasakladı.

Bunlardan biri de, Enschede kentindeki Jonge Helden ilkokulu. Okul yöneticisi Ingrid ten Dam, "Zoom'u yasaklıyoruz çünkü bu programın, okul olarak uygulamamız gereken gizlilik gereksinimlerini karşılamadığı ortaya çıktı" dedi.

'Kontrol işlevimiz oldu'

Hollandalı haber portalının, 997 ilk ve ortaokulu kapsayan ataştırmasına göre, yaklaşık 300'den fazla okul, öğretmenlerin Zoom kullanmasını yasakladı. Birçok okul, öğretmen ve öğrencilere, eğtim konusunda sadece bir video konferans programı için izin veriyor.

Zoom sözcüsü, Hollandalı gazetecilere yaptığı açıklamada, kullanıcı gizliliğini ve güvenliğini çok ciddiye aldıklarını belirterek, "Okulların programı güvenli kullanabilmeleri için her zaman kontrol işlevimiz oldu" dedi.

Sözcü, sisteme ilişkin bir güncelleme yayınladıklarını ve eğitimcileri güvenlik seçenekleri konusunda bilgilendirmek için eğtim oturumları düzenlediklerini söyledi.

Zoom Video Communication'dan açıklama

Hollanda'da getirilen yasak kararının ardından Zoom Video Communication'dan da bir açıklama geldi. Açıklamada şu ifadeler yer aldı;

"Zoom, kullanıcı gizliliği ve güvenliği konularını son derece ciddiye almaktadır. Bugüne kadar okulların ve eğitim kullanıcılarının güvenliğini sağlayabilmek için güvenlik özelliklerimiz hep mevcuttu. Zoom, bu konuyla ilgili eğitim oturumları hazırladı ve daha güvenli bir kullanım için varsayılan ayarların değiştirildiği bir güncelleme yayınladı. Bu güncellemeden sonra, görüşme parolaları ve bekleme odaları varsayılan ayarlarda etkin hale getirildi.

Daha detaylı bilgi için blog'umuzdaki bu yazıları okuyabilirsiniz:

'90-Day Security Plan Progress Report'

'Best practices for Securing your virtual classroom'"

BBC

Koronavirüs Hollanda Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title