Haberler

Hollanda'da 'Türk Camileri ve Kafelerinde İzinsiz Satış' İddiasına Soruşturma

Hollanda Mali İnceleme Kurumu Afm, Hollanda'daki Türk Camileri ve Kafelerinde Yetkisiz Ürünler Satıldığına İlişkin İddialarla İlgili Soruşturma Başlatıldığını Açıkladı.

Hollanda mali inceleme kurumu AFM, Hollanda'daki Türk camileri ve kafelerinde yetkisiz ürünler satıldığına ilişkin iddialarla ilgili soruşturma başlatıldığını açıkladı.

AFM sözcüsü Drea Berghorst, "Türk cami ve kafelerinde satış lisansı bulunmayan kişiler tarafından bazı ürünlerin satıldığına dair medyada haberler yer aldı. Bunun üzerine konunun araştırılması için Türk cami ve kafelerinde soruşturma başlattık" dedi. Hollanda'da sol yayınlarıyla bilinen De Volksrant Gazetesi, dini sermaye tarafından dolandırıldığını iddia eden vatandaşlardan edindiği bilgiye dayanarak verdiğini ileri sürdüğü haberinde, Rotterdam ve Amsterdam kentlerinde cami ve kafeleri bulunan Türkler ile Milli Görüş hareketinin yüzlerce aileyi dolandırdığını yazmıştı.

Milli Görüş hareketinin Almanya'nın Köln kentindeki merkezinden konuyla ilgili yapılan açıklamada ise, dini yatırım fonları ile herhangi bir bağlarının olmadığı ifade edildi. Açıklamada, "Kişisel yatırımlarla ilgili herhangi bir teşvikte bulunulmamaktadır" denildi.

(AFP-OYK-OYK-OK-D)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title