Haberler

Hollanda'da Türk Adaylara Yönelik Soykırım Baskısı Artıyor

Hollanda'da Ermeni Diasporasının 'Soykırım' İddiaları Konusunda Baskı Altında Tuttuğu Türk Kökenli Siyasetçiler, Birer Birer Hollanda Basınına 'Soykırımı Kabul Ediyorum' Açıklaması Yaparak, Ermeni Lobisine Boyun Eğmek Zorunda Kalıyor. 22 Kasım'da Yapılacak Erken Genel Seçimlerde Hıristiyan Demokr...

Hollanda`da Ermeni diasporasının `soykırım` iddiaları konusunda baskı altında tuttuğu Türk kökenli siyasetçiler, birer birer Hollanda basınına `soykırımı kabul ediyorum` açıklaması yaparak, Ermeni lobisine boyun eğmek zorunda kalıyor. 22 Kasım`da yapılacak erken genel seçimlerde Hıristiyan Demokratlar Birliği`nin (CDA) 19`uncu sırasında yer alan Çoşkun Çörüz ve 55`inci sırasında yer alan Nihat Eski Türk toplumunun tepkisine rağmen sözde soykırımı kabul ederek, parti içinde `rahat nefes alırken` son olarak İşçi Partisi`nden (PVDA) 2`nci sırada aday olan Nebahat Albayrak da soykırımı kabul ettiğini itiraf etti. Şimdi gözler diğer Türk adaylara çevrildi.

NEBAHAT ALBAYRAK DA KABUL ETTİ

Ermeni lobilerine yenik düşen Nihat Eski ve Çoşkun Çörüz sonrasında, Ermeni diasporasının `soykırım` iddiaları konusunda baskı altında tuttuğu PVDA`lı Nebahat Albayrak, HP/De Tijd dergisine verdiği röportajda, ¨Soykırımı kabul ediyorum, ama bunun oluş şeklininde araştırılması gerektiği görüşündeyim¨ dedi. Haftalık derginin kapağındaki, ¨Nebahat Albayrak: Soykırımı kabul ediyorum¨ başlığı röportajda da kullanıldı.

SIRADA KEKLİK YÜCEL VE ALİ SARAÇ MI VAR?

Tüm bu gelişmeler, son genel seçimlerde Nebahat Albayrak`a 66 bin tercihli oy veren Türk kökenli seçmenlerde büyük hayalkırıklığı yaratırken, şimdi gözler diğer adayların tutumuna çevrildi. Genel seçimlerde çeşitli partilerden toplam 14 Türk kökenli aday milletvekilliği için yarışacak. Ancak bunlar arasında İşçi Partisi`nden 49`uncu sırada Keklik Yücel ile 59`uncu sıradaki Ali Saraç`ın Ermeni lobisinin bundan sonraki hedefi olması bekleniyor. Özellikle Yücel, kesin olarak seçilebilecek bir sırada olması nedeniyle sözde soykırımı tanıma ya da listeden çıkarılma riski ile karşı karşıya. Her iki aday da hedef olmamak için şu ana kadar konuyla ilgili olarak yorum yapmaktan kaçınıyor.

Genel seçimlerde İşçi Partisi ile birlikte en fazla oy alması beklenen CDA da ise sular durulmuş gözüküyor. Osman Elmacı ve Ayhan Tonca`nın `soykırımı` kabul etmeyip listeden çıkarılmasının ardından geriye kalan iki Türk kökenli aday zaten sözde soykırımı kabul etmiş durumda. Diğer partilerdeki Türk adaylar zaten seçilmesi çok düşük parti ve sıradan aday oldukları için sözde soykırım tartışmalarına henüz bulaşmadı. CDA`lı Elmacı ve Tonca`nın yanı sıra PVDA`lı Erdinç Saçan da baskılara boyun eğmediği için aday listesinden çıkarılmıştı.

400 bin Türk`ün yaşadığı Hollanda`da, erken seçimlerde ise 165 bin Türk oy kullanacak. Hollanda`da yaşayan Ermenilerin sayısı ise 8 bin. 22 Kasım`da mellitvekili olabilmek için yarışacak 14 Türk kökenli aday şöyle:

İşçi Parti (PVDA): 2`inci sırada Nebahat Albayrak, 49`uncu sırada Keklik Yücel, 59`uncu sırada Ali Saraç ve 76`ıncı sırada Huri Şahin.

Hıristiyan Demokratlar Birliği (CDA): 19`uncu sırada Çoşkun Çörüz ve 55`inci sırada Nihat Eski.

Özgürlük ve Demokrasi için Halk Partisi (VVD): 54`üncü sırada Mehmet Demirbağ.

Demokratlar66 Partisi (D66): 6`ıncı sırada Fatma Koşer Kaya ve liste sırası sonradan belirlenecek olan Ahmet Altaş.

Sosyalist Parti (SP): 14`üncü sıra Sadet Karabulut, 28`inci sıra Nuh Demirbilek, 28`inci sıra Düzgün Yıldırım.

Yeşil Sol (GL): 17`inci sıra Birgül Dönmez, 23`üncü sıra Rıza Diktaş.

Bir Hollanda (EenNL): 5`inci sıra Seçil Arda.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Dünya

Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title