Haberler

Hollanda'da Trabzon ve Trabzonspor Rüzgarı Esti

Trabzon ve Trabzonsporlular Hollanda'nın Zaandam Kentinde Bir Araya Geldi.

Trabzon ve Trabzonsporlular Hollanda'nın Zaandam kentinde bir araya geldi.

Yaklaşık bin 100 Trabzonlunun katıldığı dayanışma gecesine ilgi büyük oldu. Trabzonlular, Kemençe eşliğinde horon tepip, Kolbastı ile sabaha kadar ter döktüler.

Hollanda'nın çeşitli şehirlerinde yaşayan Trabzon ve Trabzonsporlular Zaandam'da buluştu. "Trabzon ve Trabzonsporlular Şöleni" adı altında Sade Business Center'de gerçekleşen geceye ilgi yoğundu. Yaklaşık bin 100 kişinin katıldığı gecede Trabzon ve Trabzonsporlular Kemence eşliğinde sahne alan Recebim, Zeynep Başkan ve Seyfettin Çakıral'la horon tepip, Fadime Hala'nın fıkralarıyla neşeli dakikalar geçirdiler. Fransa, Almanya ve Belçika başta olmak üzere bir çok komşu ülkeden de katılımın olduğu geceye, Trabzonspor Yönetim Kurulu Üyelerinden İbrahim Baturoğlu, Günhan Üçüncüoğlu, yerel siyasetçiler, Trabzon kökenli işadamları, öz örgüt temsilcileri ve dernek yöneticileri katıldı.

1 Ocak 2005 tarihinde kurulan Hollanda Trabzon ve Trabzonsporlular Derneği öncülüğünde gerçekleşen gece, Çay Televizyonundan da canlı yayınlandı.

Bordo mavili futbolcuların imzalarını taşıyan forma ve futbol topu, açık artırmayla satıldı. Gecenin ana sponsorluğunu yapan Komfortours Yönetim Kurulu Başkanı ve sahibi Osman Çelik, Yozgatlı olmasına rağmen Trabzon ve Trabzonspor'a saygı duyduğunu belirterek, gecede yapılan çekilişte iki kişiye Türkiye'ye gidiş dönüş bileti armağan etti.

Trabzonspor Yönetim Kurulu Üyesi İbrahim Baturoğlu, gecede yaptığı açıklamada, "Trabzonlu'da bu birliktelik, dayanışma, sevgi ve saygı olduğu müddetçe Trabzonspor başarıya ulaşacaktır" dedi. Hollanda Trabzon ve Trabzonsporlular Derneği Başkanı Fatih Özyar ise, bu geceden alınacak tek mesajın kardeşlik ve sevgi olduğunu ifade ederek, "Uzun yıllardır Hollanda'da bir eksiklik olan Hollanda Trabzon ve Trabzonsporlular Derneği 1 Ocak 2005 tarihinde üç kurucu üye (Fatih Özyar, Metin Yazıcı, Muammer Bereketoğlu) tarafından kurulmuştur. Trabzon ve Trabzonspor'umuzun kültürünü, sevgisini, gelenek ve göreneklerini yaşatarak, değerlerimizi Hollanda toplumuna tanıtmak için etkinliklerimizi sürdürmekteyiz. Bu gecemizde tüm dünyaya vermek istediğimiz ve verdiğimiz mesaj ise bordo mavi renkler altında birlik ve beraberlik çatısı altında kardeşlik olmuştur" şeklinde konuştu.

HABER: FATİH ÖZYAR - ZAANDAM / DHA

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Spor

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title