Haberler

Hollanda'da Paskalya Tatili

İki günlük Paskalya Bayramı tatilini fırsat bilen Hollandalılar'ın bir kısmı konser alanlarına koşarken, bir kısmı da çocuklarını oyun merkezlerine götürdü.

Her yıl 8-9 Nisan tarihlerinde kutlanan ve Hollanda halkı arasında 'Yumurta Bayramı' olarak da adlandırılan Paskalya Bayramı'nda bazı Hollandalılar inançları gereği kilisenin yolunu tutarken, birçok aile ise bugünleri eğlenerek geçiriyor. Paskalya'yı çocukların yumurta boyama günleri olarak değerlendiren çocuk sahibi aileler, çocuklarını oyun merkezlerine götürürken, bir kısım halk da konserlere gitmeyi uygun buluyor. Amstelveen şehrindeki eğlence merkezinde çocuklar bayram havası içinde eğleniyor. Çocuklarını oyun merkezine getiren Daniel Dries adlı Hollandalı, "Paskalya, inancı olanlar için İsa'nın çarmıha gerildiği gün olarak anılır. Ancak benim inancım olmadığı için, bugünleri çocuklarımla yumurta bayramı olarak kutlarım. Her sene olduğu gibi bu sene de onları eğlenebilecekleri oyun merkezlerine getirdim. Bana göre bu günler yumurta boyama günleridir ve çocuklara yöneliktir" diye konuştu.

Fas kökenli Müslüman Fatıma Ouahou ise, "Ben çocuklarımı eğlendirmek için geldim. İngiltere'den gelen misafirime de Hollanda'nın Paskalya kültürünü tanıtıyorum. Müslüman birisi olarak, Paskalya benim için 2 günlük tatil olmaktan öteye gitmez" dedi.

Hollanda'da orta yaş üzeri insanlar ise, Paskalya günlerini daha çok konser alanlarında geçirmeyi yeğliyor.

(MÇ-OYK-OYK-OK-D)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title