Haberler

Hollanda'da Öğretim Görevlisinden Öğrencisine Irkçı İfadeler

Hollanda'da bir üniversitede öğretim görevlisinin ders sırasında sakallı öğrencisine ırkçı ifadeler kullanması sosyal medya konusu oldu.

Hollanda'da bir üniversitede öğretim görevlisinin ders sırasında sakallı öğrencisine ırkçı ifadeler kullanması sosyal medya konusu oldu.

Delft Teknik Üniversitesinde (TU Delft) eğitim veren Herman van Bergeijk'in, sakallı bir öğrencisini terör örgütü DEAŞ üyesine benzetmesinin yer aldığı görüntüler sosyal medyada paylaşıldı.

Bergeijk'in, uyarmasına rağmen derste konuşmaya devam eden öğrencisine, "Hala konuştuğunu duyuyorum. Şu sakallı olan, geleceğin DEAŞ teröristi. Şimdiden burada eğitime başlamış." ifadelerini kullandı.

TU Delft Basın Sözcüsü Karen Collet, görüntülerin ortaya çıkmasının ardından AA yaptığı açıklamada, olayın şubat ayının sonunda yaşandığını ve van Bergeijk'in uyarı aldığını belirtti. Collet, "Öğretmen bir sonraki dersin başında özür diledi ve kendisinin bu dersi vermesi yasaklandı." dedi.

Aşırı sağcı Powned medyasına açıklama yapan Bergeijk, söylediklerinden utandığını ve kimseye hakaret etme niyetinde olmadığını belirtti.

Van Bergeijk, "Yapmamam gerekirdi ama sınıftaki öğrenciler susmak bilmeyince irite oldum. Ayrıca hastaydım ve kendimi iyi hissetmiyordum. Fakat bu tür ifadelerin yanlış olduğunu biliyorum." dedi.

Okul tarafından uyarıldığını belirten van Bergeijk, "Üniversitenin açık bir tartışma alanı olduğunu düşünüyorum. Öğrenci bana o anda tepkisini göstermiş olsaydı ben de kimseye hakaret etmek istemediğimi belirterek özür dilerdim. Bunu yapmaktansa hemen sosyal medyada paylaşılarak küçük bir olay hemen büyütülüyor." değerlendirmesinde bulundu.

Kaynak: AA / Güncel

Hollanda Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

AK PARTİ'DEN VEKİLLERE UYARI! AK Parti, vekillerini neden uyardı, olay ne? 23 NİSAN BANKALAR AÇIK MI? 23 Nisan Salı günü bankalar çalışıyor mu? Ziraat, Vakıf, Halkbank, Akbank... BUGÜN (23 Nisan) KARGOLAR AÇIK MI? 23 Nisan'da kargolar çalışıyor mu? PTT, MNG, SÜRAT, TRENDYOL EXPRESS... BORSA BUGÜN KAPALI MI? Borsa, 23 Nisan Salı günü açık mı kapalı mı? Borsa tatil mi? İSTANBUL 23 NİSAN ÜCRETSİZ ETKİNLİKLER! İstanbul'da 23 Nisan etkinlikleri nerede, saat kaçta? 23 NİSAN NEDEN KUTLANIR? 23 Nisan'ın anlamı ne? Serenay Sarıkaya ve Mert Demir sevgili mi? EL ELE GÖRÜNTÜLENDİLER! TBMM ne zaman açıldı? 23 Nisan 1920'de açılan TBMM'nin ilk başkanı kimdir? TBMM nerede ve ne zaman açılmış? TBMM'yi ilk kim açtı? TBMM nedir? 23 NİSAN HASTANE VE ECZANELER AÇIK MI? Bugün eczaneler, sağlık ocakları, hastaneler yarım gün mü? Milli Bayramlar: Milli Bayramlarımız nelerdir? Milli bayramlarımız kaç tanedir, hangileridir? Milli bayramların isimleri ve tarihleri! Hal Ekleri nelerdir? İsmin hal ekleri nelerdir? Hal ekleri cümle içerisinde örnekler ve konu anlatımı! Kaç tane hal eki var? Hacet duası okunuşu! Hacet namazı duası nasıl okunur? Hacet duası nasıl yapılır? Hacet duası Arapça ve Türkçe yazılışı! Galatasaray'ın kaç şampiyonluğu var? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu? Cleveland Cavaliers Orlando Magic NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 23 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title