Haberler

Hollanda'da İlk Kez Cinsiyetsiz Pasaport Verildi, Cinsiyet Kısmına "X" Yazıldı

Güncelleme:

Hollanda ilk cinsiyetsiz pasaportunu, 2001 yılında ameliyatla kadın olan Leonne Zeegers'e verdi. 57 yaşındaki Zeegers'in pasaportunun cinsiyet kısmında kadın (V) ya da erkek (M) yerine X yazıyor.

Hollanda ilk cinsiyetsiz pasaportunu sahibine verdi. 57 yaşındaki Leonne Zeegers, cinsiyet kısmında kadın (V) ya da erkek (M) yerine X yazan pasaportunu teslim aldı.

2001 YILINDA AMELİYATLA KADIN OLMUŞTU

BBC Türkçe'nin haberine göre, erkek olarak doğan Zeegers, 2001 yılında ameliyatla kadın olmuştu, ancak şimdi kendisini cinsiyetler arası (interseks) olarak tanımlıyor.

Hollanda'da İlk Kez Cinsiyetsiz Pasaport Verildi, Cinsiyet Kısmına X Yazıldı

"CİNSİYETSİZ KAYIT OLMAYI ENGELLEMEK BİREYSEL ÖZERKLİĞİN İHLALİ"

Zeegers'in konuyla ilgili açtığı davada hakimler cinsiyetsiz olarak kayıt olmayı engellemenin "Özel hayatın, kendi geleceğini saptamanın ve bireysel özerkliğin ihlâli" olduğuna hükmetmişti.

CİNSİYETİN "X" OLARAK TANIMLANMASINA MAHKEMELER KARAR VERİYOR

Hollanda halkının yüzde 4'ünün kendisini ne kadın ne de erkek olarak tanımladığını söylüyor. Ülkede bir kişinin cinsiyetinin X olarak tanımlanıp tanımlanamayacağına mahkemeler karar veriyor.

Hollanda'da İlk Kez Cinsiyetsiz Pasaport Verildi, Cinsiyet Kısmına X Yazıldı

9 ÜLKEDE DAHA İZİN VERİLİYOR

Hollanda haricinde Arjantin, Avustralya, Danimarka, Hindistan, Kanada, Nepal, Malta, Pakistan ve Yeni Zelanda da cinsiyetsiz pasaportlara izin veriyor.

Kaynak: Haberler.com / Dünya

Hollanda Komik - İlginç Dünya Haberler

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
500

Yorumlar (31)

x:

cinsiyetsiz diye bir şey yoktur. XX Kadın ve XY erkektir. cinsel organ olmasa da kromozom cinsiyetin belirlemesinde temel unsurdur. Y kromozomu varsa kişi erkektir. isterse aleti 50 defa kestirsin. isterse memelerini hormonla göbeğine kadar büyüksün. gerizekalı cinsiyet sömürücüleri.

22
4
yanıtYanıtla
Xy:

Aynen öyle

yanıt0
yanıt0
patagonyalı:

bu ne ya kadın görünümli adamlar aramızda geziyor midem bulandı

12
4
yanıtYanıtla
Gülsen Ala:

Bunlar kıyamet alametleri başımıza taş yağacak

5
5
yanıtYanıtla
Bravo:

Yeterince tas yagiyir zaten ama o nun yuzunden defil. XX

yanıt2
yanıt2
Cem:

İyi de artık kadın olmuş. Cinsiyetiz yazması saçma

9
0
yanıtYanıtla
Ordulu:

Diğer ülkeler yoldan şaşmış da pakistana neler oluyor ? Bu ısyan nedir ? Kıyamete doğru gidiyoruz. Kendini kurtarmak istiyen hazırlansın !

4
4
yanıtYanıtla
GOSSİPGİRL:

AVRUPA MEDENİYETİN BEŞİĞİ İNSANLIĞIN BEŞİĞİ ORTOĞU VE ONUN UZANTISI ÜLKELERDEN UZAK DURMAK LAZIM ADAM KESYRLAR BURALARDA

4
4
yanıtYanıtla
neco:

yahu zaten kaaskoplarin yuzde 4 degil yuzde 60 desen daha iyi heyinsiz koledir hollandalilar yahudinin yaptigi kanunkurallarina uyarlar ver eline peyniri vede iki bira tamam yahudi yorutsun gemisini peynir kafalinin umurundami gerisi andandirki yuzde 60 cunku kendilri bilmez kimliklerini

2
4
yanıtYanıtla
ÖNCESEN KENDINE BAK:

O BEYINSIZ HOLLANDALILAR KONYA BÜYÜKLÜGÜNDEKI ÜLKELERINDE ÜRETTIGI ET SÜT VE TARIM ÜRÜNLERINI SATARAK HALKINI BOLLUK VE REFAH ICINDE YETISTIRIYOR KENDI MILLETI YETMEDIGI ICINDE IRGAT CALISTIRIYOR HOLLANDANIN AVRUPADA EN FAZLA ÜRETIM YAPAN TARIM VE HAYVANCILIK ÜLKESI OLDUGUNU HALKININ COGUNLUGUNUN TAHSIL DERECESINI BILIYORMUSUN SENIN GIBI DÜNYADAN HABERI OLMAYAN OKUMUS OKUMAMIS KIBIRLI SAPLANTILI CAHILLER YÜZÜNDEN BU GÜZEL ÜLKEM BIR KARIS ILERLIYEMIYOR

yanıt12
yanıt1
Tüm 31 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title