Haberler

Hollanda'da "Çanakkale Zaferi" Konulu Tiyatro Gösterisi

Çanakkale Savaşı'ndaki Seddülbahir Cephesi'nde yaşanan mücadeleyi anlatan "Seddulbahir-Cephede Bir Gün/Tarihi Canlandırma" adlı tiyatro gösterisinin galası Hollanda'da yapıldı.

Çanakkale Savaşı'ndaki Seddülbahir Cephesi'nde yaşanan mücadeleyi anlatan "Seddulbahir-Cephede Bir Gün/Tarihi Canlandırma" adlı tiyatro gösterisinin galası Hollanda'da yapıldı.

Başbakanlık Tanıtma Fonu'nun desteği ve Bizim Hollanda Platformu tarafından Rotterdam yakınlarındaki Schiedam kentinde düzenlenen galaya Türkiye'nin Lahey Büyükelçisi Sadık Arslan ve Rotterdam Başkonsolosu Sadin Ayyıldız'ın yanı sıra Türklere ait sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı.

Ankara Efsane Sahne Sanatları Topluluğunun sahneye koyduğu gösteri öncesinde düzenlenen resepsiyonda konuşan Büyükelçi Arslan, Çanakkale'de yaşanan mücadelenin bir destan olduğunu söyledi.

Türklerin Çanakkale ve farklı cephelerde yaşamlarını yitiren şehitler sayesinde bugün huzur içinde yaşadığını belirten Arslan, şöyle konuştu: "Başbakan Yardımcımız Sayın Lütfi Elvan Bey'in büyük katkısı olduğunu biliyorum bu projenin hayata geçirilmesinde. Bizim Çanakkale, şehitlerimiz ve gazilerimiz konusunda heyecan duymamız için belki böyle gösterileri de ihtiyaç yok. Çünkü hepimizin ailesinde, kentlerinde, köylerinde mutlaka Çanakkale ya da başka cephelerde yitirmiş olduğumuz aziz şehitlerimiz var. Onların aziz hatırları karşısında ne kadar eğilsek azdır. Büyük milletler sadece başardıklarıyla, yönettikleri topraklarla, medeniyete kazandırdıkları eserlerle veya kazandıkları zaferlerle büyük olmuyor. Büyük milletlerin arkasında her zaman büyük fedakarlıklar vardır."

Sadık Arslan, Çanakkale destanının sadece Türkiye'nin değil dünya siyasetinin tarihi seyrini değiştirdiğine de vurgu yaparak, "Eğer Çanakkale destanı olmasaydı Avrupa'nın bütün tarihi bambaşka yazılacaktı. Orta Doğu'nun, Balkanlar'ın, Kafkaslar'ın, Orta Asya'nın tarihinin bambaşka yazılacağından, bugün bambaşka ülkelerde bambaşka gerçeklerle karşı karşıya olunacağından emin olabilirsiniz. İşte böyle zaferler silsilesi temelinde kurulan ve yaşatılan bir yurtta maalesef özgürlüğümüz, bağımsızlığımız yine bedelsiz yürümüyor. Aynı mücadele bugün başka mecralarda başta terör olmak üzere devam etmektedir" ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA / Güncel

Seddülbahir Çanakkale Hollanda Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

24 NİSAN TV YAYIN AKIŞI | Bugün hangi diziler var? Kanal D, Star TV, TRT1, ATV, TV8, Show TV, NOW TV Hıdırellez ritüelleri nedir 2024? Hıdırellez ne zaman, hangi tarihte kutlanır? Hıdırellez dileği nasıl yapılır? Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 24 Nisan Çarşamba Survivor yeni bölüm! Gelinim Mutfakta CANLI YAYIN | 24 NİSAN GELİNİM MUTFAKTA PUAN DURUMU! Gelinim Mutfakta yeni bölüm İZLE! MÜGE ANLI CANLI İZLE! 24 Nisan Müge Anlı Canlı İzleme Linki! Müge Anlı son bölüm neler oldu? Şevket Çoruh Arka Sokaklar dizisinden neden ayrıldı? Mesut Komiser Arka Sokaklar'a dönecek mi? AZ ÖNCE DEPREM NEREDE OLDU SON DAKİKA! AFAD Kandilli Rasathanesi son depremler 24 Nisan! Resmi Gazete bugün (24 Nisan) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 24 Nisan Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? 24 NİSAN BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU! Bu hafta BİM'de neler var, hangi ürünler geldi? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 24 Nisan dün gece deprem mi oldu? ZTK Ankaragücü- Beşiktaş maçı kaç kaç bitti? Maçı kim kazandı? Rövanş maçı ne zaman oynanacak? Serenay Sarıkaya ve Mert Demir sevgili mi? Açıklama yaptılar mı? Kameralara yakalanan çiftten açıklama geldi mi? DEM Parti kapatılacak mı? Bakan Tunç konu ile ilgili ne söyledi? İsmailağa Cemaati'nin yeni lideri kim oldu? Fikri Doğan kimdir?
title