Haberler

Holbrooke: "Bağımsız Kürt Devletini Desteklemiyorum'

ABD'nin Eski Dışişleri Bakan Yardımcılarından Richard Holbrooke, Türkiye'de Kimi Çevrelerin Savunduğunun Tersine, Bağımsız Bir Kürt Devletini Desteklemediğini Söyledi.

ABD'nin eski dışişleri bakan yardımcılarından Richard Holbrooke, Türkiye'de kimi çevrelerin savunduğunun tersine, bağımsız bir Kürt devletini desteklemediğini söyledi.

Sabancı Üniversitesi ve Brookings Enstitüsü işbirliğiyle bu yıl ikincisi verilen ''Sakıp Sabancı Uluslararası Araştırma Ödülü'', Washington'da düzenlenen bir törenle sahiplerini bulurken, Richard Holbrooke da, "Türkiye ve ABD: Kesişme noktasında vazgeçilmez müttefikler" başlıklı bir konuşma yaptı.

Holbrooke, Türkiye'de kimi siyasetçi ve gazetecilerin, Washington Post'ta kısa süre önce yayımlanan bir yorum yazısının ardından kendisini, bağımsız Kürt devleti düşüncesini desteklemekle suçladıklarını, ancak kendisinin bu biçimde düşünmediğini söyledi.

Holbrooke, Iraklı Kürtler ile iyi geçinmenin, Türkiye'nin stratejik çıkarına olduğunu, Iraklı Kürtler'in de terör örgütü PKK'ya karşı çabalara katılması gerektiğini kaydetti.

Kerkük'teki durumun karışıklığına da işaret eden Holbrooke, Kerkük'te düzenlenecek referandumun ertelenmesi gerektiğini kaydetti.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title