Haberler

HÖH Lideri Doğan'a Silahlı Saldırı Teşebbüsü

Güncelleme:

HÖH Delegesi Sedefoğlu HÖH partisinin lideri Ahmet Doğan'a düzenlenen silahlı saldırı girişimiyle ilgili açıklamada bulundu.

Hak ve Özgürlükler Hareketi (HÖH) Delegesi ve Balkan Göçmenleri Kültür ve Dayanışma Derneği (BALGÖÇ) Orhangazi Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi Remzi Sedefoğlu, HÖH partisinin lideri Ahmet Doğan'a düzenlenen silahlı saldırı girişimiyle ilgili, "Bu olay Bulgaristan'da yaşayan Türkler için bir dönüm noktası olabilir. Türklerin birbirine daha sıkı sıkıya sarılmasına neden olabilir" dedi.

Sedefoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Bulgaristan'da üyelerinin çoğunluğunu Türklerin oluşturduğu hareketin lideri Ahmet Doğan'a yönelik silahlı saldırı girişimi sırasında Balgöç Orhangazi Şube Başkanı Süleyman Aydın ile kongrenin yapıldığı salonda olduklarını belirtti.

HÖH'ün Kongresi'ne katılmak üzere Balgöç Orhangazi Şube Başkanı Aydın, yönetim kurulu üyeleri Erol Öztürk ve Mehmet Terzi ile Bulgaristan'a gittiklerini belirten Sedefoğlu, delege olarak ilk kez Hak ve Özgürlükler Hareketi'nin kongresine katıldığını bildirdi.

Kongre için BALGÖÇ ekibi ile salondaki yerlerini aldıklarını ifade eden Sedefoğlu, yaşananları şöyle anlattı:

"Genel Başkan Ahmet Doğan'ın konuşması sırasında zanlı bir anda sahneye fırladı. Doğan'ın konuşma yaptığı platform yaklaşık 1 metre yükseklikteydi. Ben de hemen platformun yakınındaki yerimde, dernek başkanı Süleyman Aydın ile oturuyordum. Sahneye fırlayan genç bir anda tabancayı Ahmet Doğan'a doğrulttu. Salonda o anda büyük bir panik yaşandı. İnsanlar çığlık çığlığa bağırırken, zanlı tabancasını ateşledi ancak tabanca ateş almadı. İkinci kez ateşlediğinde de tabanca tutukluk yapınca bir anda korumalar zanlıyı etkisiz hale getirdi. Sahne bir anda karışınca ben de elimdeki fotoğraf makinesi ile yaşananları fotoğraflandırmaya çalıştım. O esnada tabancanın yere düştüğünü gördüm ve tabancanın fotoğraflarını çektim."

HÖH delegelerinin korumalar tarafından gözaltına alınan zanlıya vurmaya başladığını, bu esnada salonda da büyük bir kaos yaşandığını belirten Sedefoğlu,

"Bu olay Bulgaristan'da yaşayan Türkler için bir dönüm noktası olabilir. Bu olay Türklerin birbirine daha sıkı sıkıya sarılmasına neden olabilir" şeklinde konuştu.

Muhabir: Musa Öztürk / Fikriye Susam Uyar

Yayıncı: Doğan Sarıtaş - BURSA

Kaynak: AA / Yerel

Süleyman Aydın Bulgaristan Ahmet Doğan Orhangazi Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title