Haberler

Hocalı Katliamının Yıldönümü

613 Kişinin Ölümüyle Sonuçlanan Hocalı Katliamı, 16. Yıldönümünde Taksim'de Kalabalık Bir Grubun Protesto Gösterisiyle Anıldı.

613 kişinin ölümüyle sonuçlanan Hocalı katliamı, 16. yıldönümünde Taksim'de kalabalık bir grubun protesto gösterisiyle anıldı.

Azerbaycanlılar Dayanışma Derneği ve İstanbul Ülkü Ocakları'nın da aralarında bulunduğu çeşitli sivil toplum örgütlerinden yaklaşık bin kişi, ellerinde "Hepimiz Mehmet'iz, hepimiz Türk'üz" dövizleriyle Taksim Gezi Parkı'nda toplandı. Azerbaycan ve Türk bayrakları taşıyan grup, sık sık "Şehitler ölmez vatan bölünmez", "Mehmetçik burada PKK nerede" sloganları attı. Saygı duruşunda bulunan grup, Türk ve Azerbaycan milli marşlarını okudu. Sanatçı Esat Kabaklı'nın dörtlüğünün ardından "Ölürüm Türkiyem" şarkısı, "Ölürüm Karabağ" şeklinde okundu.

Burada bir basın açıklaması yapan Azerbaycan Dayanışma Derneği Başkanı Timur Selçuk, "Türklerin yaşadığı büyük coğrafyada Doğu Türkistan'dan Kerkük'e, Kırım'dan İran'a kadar her yerde Türklere zulüm ve işkence yapılmaktadır. 21. yüzyıla girerken savaş, katliam ve soykırımların yaşanması acı bir gerçektir. Bu gerçeklerden biri de, 1992 yılının 25-26 Şubat tarihlerinde Azerbaycan'ın Hocalı bölgesinde Rus ordusu ile Ermenilerin, bir gecede savunmasız, silahsız 613 Müslüman Azerbaycan Türkünü hunharca katlederek yaptığı soykırımdır" dedi.

Ardından söz alan Azerbaycanlı milletvekillerinden Ganire Pasayova, yapılan katliama değinerek, "Ermenistan, 1918 yılından önce yoktu. Ermenistan'ın kurulu olduğu topraklar Türk topraklarıdır. O topraklarda Ermenistan devletini kuranların amacı topraklarımızda büyük Ermenistan devleti kurmaktır" diye konuştu.

Pasayova'dan sonra Azerbaycan'ın İstanbul Başkonsolosu Sayyad Aran Salahlı ve İstanbul Ülkü Ocakları Başkanı Yüksel Kaleci birer konuşma yaptı. Kaleci, konuşmasının sonunda Türkiye'nin başlattığı sınır ötesi kara harekatına değinerek, "Şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum" dedi.

(YM-ED-NÇ-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
title