Haberler

Hocalı Katliamının 22. Yılı

Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, Hocalı katliamının 22. yıl dönümü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, Hocalı katliamının 22. yıl dönümü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Küçükler, mesajında, 26 Şubat 1992'de Azerbaycan'ın Dağlık Karabağ bölgesindeki Hocalı kasabasında yaşanan ve Azeri sivillerin Ermenistan'a bağlı kuvvetler tarafından toplu şekilde öldürülmesi olayının yıl dönümünde Erzurum halkının olayı derin üzüntüyle andığını belirtti.

Hocalı katliamının, Ermenilerin hala kin ve nefretle hareket ettiklerinin bir kanıtı olduğunu ifade eden Küçükler, şunları kaydetti:

"Bağımsız kaynakların ve Azerbaycan Cumhuriyeti'nin resmi açıklamasına göre, saldırıda 106'sı kadın, 83'ü çocuk olmak üzere toplam 613 Azerbaycanlı hayatını kaybetmiştir. Öldürmeler, işkence ve tecavüz gibi ağır suçlarla birlikte işlenmiştir. İnsan Hakları İzleme Örgütü ise Hocalı katliamını, Dağlık Karabağ'ın işgalinden bu yana gerçekleşen en kapsamlı sivil katliamı olarak nitelendirmişti. Ne yazık ki evlerinden yurtlarından çıkarılan yüz binlerce Karabağlı kardeşimiz, bugün başta Bakü olmak üzere çeşitli şehirlerde çok zor şartlar altında yaşamaya çalışmakta ve evlerine dönecek günleri beklemektedirler." - Erzurum

Kaynak: AA / Yerel

Ahmet Küçükler Ermenistan Karabağ Erzurum Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title