Haberler

Hocalı Katliamı'nın 21. Yıl Dönümü

New York'ta, Türk ve Azeri dernekleri, Hocalı Katliamı'nı protesto gösterisi düzenledi.

New York'ta, Türk ve Azeri dernekleri, Hocalı Katliamı'nı protesto gösterisi düzenledi.

BM binası önündeki parkta düzenlenen gösterilere Türk Amerikan Dernekleri Federasyonu Başkanı (TADF) Ali Çınar, Azerbaycan New York Cemiyeti Başkanı Ercan Yerdelenli ve çok sayıda dernek üyesi katıldı.

TADF Başkanı Ali Çınar, Azerbaycanlı kardeşlerine destek ve yaşanan soykırım ve katliamı unutturmamak için toplandıklarını belirterek, "Birleşmiş Milletler ve uluslararası örgütlerin, gerekli samimi somut adımları atarak çalışmalar başlatacağını ümit ediyorum" dedi.

Azerbaycan New York Cemiyet Başkanı Ercan Yerdelenli de yaptığı açıklamada, soykırımın 21. yıl dönümünde BM Genel Sekreteri'ne ulaştırılmak üzere bir mektup yazdığını kaydederek, "1948'de kabul edilip 1951'de de yürürlüğe giren Birleşmiş Milletler Soykırım Yasası'nın, Azerbaycan'ın Hocalı Katliamı için uygulanmasını talep ediyoruz" diye konuştu.

Hocalı'da yaşananların Bosna Hersek ve Darfur'da yaşananlardan farkı olmadığını ifade eden Ercan Yerdelenli, BM'nin bu soykırım konusunda açık ve somut bir adım atmasını beklediklerini dile getirdi.

Diğer taraftan, ABD'de de New York merkezli faaliyet gösteren Genç Türkler Derneği üyeleri de New York'taki Ermenistan Büyükelçiliği önünde toplanarak, Ermenistan'ı protesto eden pankartlar açıp, slogan attılar.

Muhabir: Basri Şahin

Yayıncı: İbrahim Uyar - NEW YORK

Kaynak: AA / Güncel

Birleşmiş Milletler Ermenistan Azerbaycan New York Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title