Haberler

"Hocalı Katliamı" Meclis Gündeminde

Mersin Bağımsız Milletvekili Bulut, "Hocalı Katliamını" Meclis Gündemine Taşıdı. Bulut, Ermenilerin 26 Şubat 1992'de Azerbaycan'ın Hocalı Kentinde Yaptıkları Katliamın, "Soykırım" Olarak Tanınmasını ve 26 Şubat'ın "Hocalı Soykırımı Anma Günü" Olarak Kabul Edilmesi İstemiyle Meclis Başkanlığı'na Kanun Teklifi Verdi.

Mersin Bağımsız Milletvekili Ersoy Bulut, 26 Şubat 1992 günü rmenilerin Azerbaycan'ın Hocalı kentinde yaptıkları katliamın "Soykırım" olarak tanınması, 26 Şubat'ın " Hocalı Soykırımı Anma Günü" olarak kabul edilmesi istemi ile TBMM Başkanlığına bir kanun teklifi verdi.

Bulut Meclis Başkanlığı'na sunduğu kanun teklifinde; "26 Şubat 1992'de Ermeniler Azerbaycan'ın Hocalı kentinde sivil halka karşı tam anlamıyla bir katliam uygulamıştır. Çocuk, kadın, yaşlı, genç ayrımı yapılmaksızın 613 Azeri Türkü katledildi" ifadelerine yer verdi.

Bulut, Ermenilerin ve Ermenistan'ın bu insanlık dışı eyleminin her zaman hatırlanması, dost ve kardeş Azerbaycan halkıyla dayanışmanın pekiştirilmesi, acıların paylaşılması amacıyla verdiği kanun teklifinde; "26 Şubat 1992 yılında Ermenilerin Hocalıda yaptıkları katliamı 'Soykırım' olarak tanımak, 26 Şubat'ı 'Hocalı Soykırımını Anma Günü' olsun" dedi. (ANKA)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title