Haberler

Hobi Olarak Başladığı İşten Para Kazanıyor

Karacasu ilçesinde yaşayan 50 yaşındaki emekli Ali Özdemir, hobi olarak başladığı süs kabağı işlemeciliğinde kendini geliştirerek, bu işten para kazanmaya başladı.

Karacasu ilçesinde yaşayan 50 yaşındaki emekli Ali Özdemir, hobi olarak başladığı süs kabağı işlemeciliğinde kendini geliştirerek, bu işten para kazanmaya başladı.

Emekli olduktan sonra Nacıpınar Yaylası'nda bir ev satın alarak ve bir odasını atölyeye çeviren Özdemir, burada önce boş zamanlarında hobi olarak yapmaya başladığı kabak süsleme işini geliştirdi. Özdemir, ilerleyen zaman içinde bu işten önemli miktarda para kazanmaya başladı.

Özdemir, gazetecilere yaptığı açıklamada, 2 yıldır devam ettiği bu işi ilerleterek eserlerini yurt dışına göndermeyi hedeflediğini ifade etti.

Bu işe yayla evinin bahçesinde kendiliğinden yetişen iki kabağı süslemeyle başladığını anlatan Özdemir, şöyle devam etti:

"Tarlamda kendiliğinden yetişen iki kabakla başladım bu işe. Yaptıklarımın bir kısmını Avusturya'ya bir kısmını Almanya'daki Türk gurbetçilerine gönderdim. Kendim de sipariş olursa yapıyorum. Kabak işlemeyi kazançtan ziyade bir üretim çabası olarak görüyorum. Emekli oldum kenara çekileyim, işe yaramam demeden daha farklı şeyler üretebilirim deyip hayatı güzelleştirmek gerekiyor. Kabak işçiliğinde çeşitli tasarımları kabağa işlemek belli bir yetenek istiyor. İşte ben kendimde olan bu yeteneği biraz geç fark ettim. Ama şu anda hayatımdan çok memnunum. Hedefim eserlerimi yurt dışına ihraç edebilmek. Kabak işlemeciliğinde bana yardımcı olan eşim ve çocuklarıma teşekkür ediyorum."

Kaynak: AA / Güncel

Karacasu Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title