Haberler

Hizmet-İş Sendikasından İzmit Belediyesine "işten çıkarma ve mobbing" tepkisi

Güncelleme:

Hizmet-İş Sendikası Kocaeli Şube Başkanı İdris Ersoy, İzmit Belediyesinde işçi çıkarmalarının ve çalışanlara mobbing uygulamalarının her geçen gün artığını belirterek, duruma tepki gösterdi.

Hizmet-İş Sendikası Kocaeli Şube Başkanı İdris Ersoy, İzmit Belediyesinde işçi çıkarmalarının ve çalışanlara mobbing uygulamalarının her geçen gün artığını belirterek, duruma tepki gösterdi.

Ersoy, yaptığı yazılı açıklamada, İzmit Belediyesi Ulaşım Müdürlüğünde şoför olarak çalışan İlyas Tarı'nın (47) haksız yere tazminatsız işten çıkarıldığını savunarak, işçinin İŞKUR'dan işsizlik ödeneği almasının da engellendiğini öne sürdü.

Evli ve 1 çocuk babası Tarı'nın mağdur edildiğini ve ailesinin maddi imkansızlık içinde olduğunu aktaran Ersoy, "10 yıldır İzmit Belediyesinde çalışan, ambulans şoförlüğü yapan daha sonra pandemi sürecince dezenfekte ekibine verilen Tarı'ya, yeni yönetim göreve geldiği 31 Mart 2019'dan bu yana mobbing uygulanmaktadır. İşçimiz, telefonundaki mehter marşı melodisi ve sosyal medya paylaşımları nedeniyle uyarılmış, daha sonra Temiz İşleri Müdürlüğü bünyesine verilmiştir. Son olarak da tazminatsız işte çıkarılmıştır. Bu haksız ve hukuksuz uygulamanın takipçisi olacağız." ifadelerini kullandı.

Ersoy, 31 Mart yerel seçimlerinden sonra İzmit Belediyesinde yaşanan siyasi değişiklikle birlikte çalışanların baskı, tehdit, sürgün ve işten çıkarmalarla karşı karşıya kaldığını, çalışanların sistematik bir şekilde hiçbir yasal dayanak olmadan işten çıkarıldığını veya istifaya zorlandığını ileri sürdü.

Bu durumun asıl nedeninin, AK Parti döneminde işe alınan ve kendileri gibi düşünmeyen işçileri bir şekilde işten çıkararak, kendi yandaşlarını işe almak olduğunu savunan Ersoy, şöyle devam etti:

"Bir şekilde işçilere kulp takılarak, sinsi bir planlar dahilinde yapılan bu kıyımı kabul etmemiz mümkün değil. Bu güne kadar bir şekilde işten ayrılmaya mecbur bırakılan, işten çıkarılan işçilerin sayısı yüzleri aştı. Seçimden önce işçilerin ekmeğiyle oynamayacağını ifade edenlerin söylemiş oldukları sözlerin koca bir yalan olduğunu herkes görmüş oldu."

Ersoy, seçimden önce işçilerin ücretlerini iyileştireceğini vaatedenlerin geldikleri günden bu güne çalışanların fazla çalışma ücretlerini dahi ödememediğini ve çalışanları mağdur ettiğini kaydetti.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Amasya'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Amasya'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Yozgat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Yozgat'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Muğla'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Muğla'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Sivas'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Sivas'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Tokat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Tokat'ta (Sulusaray) deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Şampiyonlar Ligi finali ne zaman, nerede oynanacak? 18 Nisan 2024'te Konya'da Elektrik Kesintisi 18 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 18 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 18 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 18 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 18 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 18 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 18 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 18 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Yaman elendi mi? Survivor Yaman elendi mi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title