Haberler

Hızlı Tren Davası Kararı, Yargıtay'a Gönderilemedi

Sakarya'nın Pamukova İlçesinde 22 Temmuz 2004 Tarihinde Meydana Gelen 39 Kişinin Öldüğü, 89 Kişinin de Yaralandığı Hızlandırılmış Tren Kazasıyla İlgili Davanın Kararının Tebligatların Taraflara Ulaşmaması Nedeniyle Yargıtay'a Gönderilemediği Öğrenildi.

Sakarya'nın Pamukova ilçesinde 22 Temmuz 2004 tarihinde meydana gelen 39 kişinin öldüğü, 89 kişinin de yaralandığı hızlandırılmış tren kazasıyla ilgili davanın kararının tebligatların taraflara ulaşmaması nedeniyle Yargıtay'a gönderilemediği öğrenildi.

Kazanın ardından başlayan ve Sakarya 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde 1 Şubat 2008 tarihinde sona eren dava ile ilgili kararın kazada hayatını kaybedenlerin varisleri, yaralananlar ve taraflar olmak üzere toplam 177 kişiye çıkarılan tebligatlardan 167'sinin 3,5 aydır ellerine ulaşmaması nedeniyle Yargıtay'a gönderilemediği bildirildi.

Hızlandırılmış tren kazasıyla ilgili oluşturulan bilir kişinin 3/8 kusurlu bulduğu trenin makinisti Fikret Karabulut 2 yıl 1 ay hapis ve 100 YTL para, 1/8 kusurlu bulunan ikinci makinist Recep Sönmez de 1 yıl 3 ay hapis ve 733 YTL para cezasına çarptırılmıştı. 4/8 kusurlu bulunan trenin şefi Köksal Coşkun ise beraat etmişti.

(HA-AK-HO-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title