Haberler

Hızlandırılmış Trenin İşten Çıkarılan, Yargılanan Makinistleri : Sicil Affından Yararlanmak Hakkımız

- Sakarya'nın Pamukova İlçesinde 2 Yıl Önce 40 Kişinin Ölümü 89 Kişinin De Yaralanmasıyla Sonuçlanan Hızlandırılmış Tren Kazasının, Sakarya 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde Süren Duruşmasına Katılan Makinistler Fikret Karabulut İle Recep Sönmez, Son Çıkarılan 'Memur Sicil Affı'ndan Yararlanmak İçin ...

- Sakarya`nın Pamukova ilçesinde 2 yıl önce 40 kişinin ölümü 89 kişinin de yaralanmasıyla sonuçlanan hızlandırılmış tren kazasının, Sakarya 2`nci Ağır Ceza Mahkemesi`nde süren duruşmasına katılan makinistler Fikret Karabulut ile Recep Sönmez, son çıkarılan `Memur sicil affı`ndan yararlanmak için yaptıkları başvurunun normal olduğunu söyledi.

Meslekten atıldıktan sonra yaşantısının değiştiğini belirten makinist Fikret Karabulut, ``Muayene bile olamıyorum. Tabii ki göreve dönmek istiyoruz. 8/4 kusurlu olan TCDD Genel Müdürü bile görevine geri dönerken, bizim dışarıda olmamız ne kadar doğru olur ki`` dedi.

Sakarya 2`nci Ağır Ceza Mahkemesi`nde görülen duruşma çıkışında makinistler Fikret Karabulut ve Recep Sönmez son çıkan memur sicil affından yararlanmak için yaptıkları başvuruyla ilgili gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Makinistlerden Fikret Karabulut, kazadan 11 ay sonra işten çıkartılmalarına anlam veremediklerini belirterek şöyle konuştu:

``Son memur sicil affından yararlanmak istiyoruz. Çünkü bu kaza teknik bir kazaydı. Bilirkişi raporuna göre 8/4 kusurlu olan TCDD Genel Müdürü Süleyman Karaman, görevine dönerken, 8/3 kusurlu olan biz, hala dışarıdayız. Bu kazadan sonra yaşantımız değişti. Şu anda akrabalarımın dostlarımın yardımıyla geçiniyorum. Kazadan sonra stresten dişlerim döküldü. Dişlerimi yaptırmak istedim. Ancak Sağlık karnemi elimden aldıkları için yaptıramadım. Göreve döneceğimizi umut ediyorum.``

Diğer makinist Recep Sönmez de, son memur sicil affından yararlanmalarının en doğal hakları olduğunu savunarak, ``Yargılama sürerken biz disiplin komisyonu tarafından meslekten atıldık. Bu af yüz kızartıcı suçlar dışındaki disiplin suçlarını kapsıyor. Aftan yararlanıp görevimize dönmek istiyoruz`` dedi.

Duruşma, dosyanın İstanbul Teknik Üniversitesi`nden gelmemesi nedeniyle ertelendi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title