Haberler

Hizbullah Terör Örgütü Üyesi 3 Sanık Müebbet Hapis Cezasına Çarptırıldı

1992-1994 Yılları Arasında Diyarbakır'da Hizbullah Terör Örgütü Adına 28 Kişinin Öldürülmesi ve Birçok Kişinin Yaralaması Eylemlerini Gerçekleştirdikleri Suçlamasıyla Yargılanan 3 Sanık Müebbet Hapis Cezasına Çarptırıldı.

1992-1994 yılları arasında Diyarbakır'da Hizbullah terör örgütü adına 28 kişinin öldürülmesi ve birçok kişinin yaralaması eylemlerini gerçekleştirdikleri suçlamasıyla yargılanan 3 sanık müebbet hapis cezasına çarptırıldı. Aynı davada bir sanık da 14 yıl hapis cezasına çarptırıldı. 2 sanık hakkındaki dava, zaman aşımı nedeniyle, bir sanık hakkındaki dava da sanığın yargılama süresince hayatını kaybetmesi nedeniyle düşürüldü.

Diyarbakır 5. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya sanıklar Abdulcabbar Kırtay, Kasım Azarkan ve Mizbah Sayan katıldı. Duruşmaya diğer sanıklar Musa Daşkın, N.E. ve M.S.B. katılmadı. Bazı sanıkların avukatları, müvekkillerinin kolluk ifadelerini kendi özgür beyanlarıyla vermediklerini savundular. Avukatlar, müvekkillerinin tahliyesini talep ettiler. Mahkeme heyeti verdiği kısa aranın ardından, sanıklar Abdulcabbar Kırtay, Kasım Azarkan ve Mizbah Sayan'ın ''Cebir ve şiddet kullanarak, Türkiye Cumhuriyeti Anayasası'nın öngördüğü düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs etmek'' suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılmasına karar verdi.

Mahkeme heyeti, sanıkların yargılama esnasındaki olumlu davranışlarını dikkate alarak cezayı müebbet hapis cezasına dönüştürdü.

Mahkeme heyeti, diğer sanık Musa Daşkın'ın da ağırlaştırılmış müebbet hapse çarptırılmasına karar verdi. Topluma Kazandırma Yasası kapsamında başvuruda bulunan sanık Musa Daşkın hakkındaki ceza terör örgütü Hizbullah'ın yapısı, faaliyetleri ve işlenen suçlarla ilgili güvenlik güçlerine bilgi verdiği için 14 yıl hapis cezasına indirildi. Terör örgütü üyesi olmak suçundan haklarında dava açılan sanıklar N.E. ve M.S.B. ile ilgili dava ise zaman aşımı nedeniyle düştü. Mahkeme heyeti, yargılama esnasında ölen sanık F.İ. hakkındaki davanın da düşürülmesine karar verdi.

(AŞ-AŞ-CMH-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Tövbe duası: Tövbe istiğfar duası okunuşu ve yazılışı nedir? Arapça Tövbe duası ve Türkçe meali! Tövbe nasıl edilir? Nasuh Tövbe duası nasıl okunur? Baby Shower nedir, ne demek? Baby Shower patisi nedir? Baby Shower pastaları! Baby Shower partisine katılmak caiz mi? Diyanet'in açıklaması ne? Galatasaray, Fenerbahçe ve Beşiktaş'ın 2023-2024 sezonu Avrupa gelirleri Bilmeceler ve Cevapları 2022: En Zor Bilmece Soruları Nelerdir? Zor, Kolay, Komik, İlginç, Eğlenceli, Yeni, Uzun, Kısa Bilmeceler ve Cevapları! 1 Ekim hangi burç? Ekim'in 1'i hangi burçtur? 1 Ekim burç özellikleri, sembolü ve gezegeni nedir? 1 Ekim hangi burca ait? Halving ne demek? Kriptoda halving anlamı nedir? İstanbul'da Pazar günü trafiğe kapatılacak yollar! Hafta sonu hangi yollar trafiğe kapalı olacak? Organ bağışı caiz mi? Diyanete göre Organ bağışı günah mı? Sabahattin Ali kimdir? Sabahattin Ali kaç yaşındaydı, nereli? Sabahattin Ali eserleri! Sabahattin Ali hayatı ve biyografisi! Turgut Uyar kimdir? Turgut Uyar eserleri, hayatı ve biyografisi Arif Nihat Asya kimdir? Arif Nihat Asya hayatı ve biyografisi Karacaoğlan kimdir? Karacaoğlan eserleri, hayatı ve biyografisi Karacaoğlan kimdir? Karacaoğlan eserleri, hayatı ve biyografisi Fuzuli kimdir? Fuzuli şiirleri ve eserleri nelerdir? En güzel Fuzuli şiirleri! Fuzuli hayatı ve tüm kitapları Namık Kemal kimdir? Namık Kemal şiirleri nelerdir? Doğum günü ne zaman? Namık Kemal eserleri ve tüm şiirleri!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title