Haberler

Hizbullah'dan İsrail'e Suçlama

Hizbullah, Örgütün Askeri Lideri İmad Mugniye Suikastinden Dolayı Birkez Daha İsrail'i Suçladı.

Hizbullah, örgütün askeri lideri İmad Mugniye suikastinden dolayı birkez daha İsrail'i suçladı.

Hizbullah Genel Sekreter Yardımcısı Şeyh Naim Gassam, Mugniye cinayetini İsrail'in işlediğinden yüzde 100 emin olduklarını söyledi.

Gassam, 12 Şubatta Şam'da aracına bomba konularak öldürülen Mugniye'ye yönelik saldırıyı İsrail'in düzenlediğine ilişkin "şüpheye yer bırakmayacak yüzde 100 kanıtlara" sahip olduklarını belirtti. Gassam, "İsrail'in sorumlu olduğunu biliyoruz ve İsrail, bunun bedelini ödeyecektir" diye konuştu.

Hizbullah yarın, İmad Mugniye'nin ölümünün 40 günlük yas süresinin tamamlanması nedeniyle anısına Beyrut'un güney kesimlerindeki Rveys'da gösteri düzenleyecek. Gösteride Hizbullah lideri Hasan Nasrallah'ın da konuşma yapması bekleniyor.

Suriye Dışişleri Bakanı Velid Muallim de bir süre önce yaptığı açıklamada, İsrail'in Mugniye'nin öldürülmesinden en fazla kazancı olanların başında geldiğini söylemişti.

İsrail'de ise Mugniye'nin ölümünün 40'ıncı gününün sona ermesi nedeniyle Hizbullah'ın İsrail'e karşı saldırıda bulunacağı ihtimali dolayısıyla, Perşembe akşamı başlayan Purim bayramı öncesinde güvenlik önlemleri artırılmıştı.

İsrail'in Yediot Ahranot gazetesi, bu konudaki istihbarat bilgilerinin, kısmi ve henüz kesin olmamasına rağmen, İsrail Savunma Kuvvetleri'nin bazı acil durum birliklerinin kuzey sınırına gönderilmesine yettiğini ifade etti.

(BBC-İB-İB-ÖK-D)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title