Haberler

Hizan'da Hızlı Klavye Kullanımı Kursu Açıldı

Hizan Halk Eğitim Merkezi (HEM) Müdürlüğü'nce hızlı klavye kullanımı kursu açıldı.

Hizan Halk Eğitim Merkezi (HEM) Müdürlüğü'nce hızlı klavye kullanımı kursu açıldı.

Halk Eğitim Merkez Müdürü Ercan Özdemir, yaptığı açıklamada, haftada iki gün ve 160 saatte verilecek kursun, 2 ay süreceğini belirtti.

Kursun önemine değinen Özdemir, şunları kaydetti:

"Gençlerimizin boş zamanlarını kahve köşelerinde heba etmek yerine Halk Eğitim Merkezi'nin verdiği hizmetlerle kendilerini işe ve hayata hazırlamaları gerektiğine inanıyorum. Ülkemizde genel olarak "Q" ve "F" olmak üzere iki tip klavye kullanılmaktadır. Q klavyesi İngilizce cümle yapısına uygun olduğundan hızlı ve bakmadan yazmak çok zordur. Bunun yanında F klavyesi Türkçe cümle yapısına göre dizayn edildiği için çok hızlı ve bakmadan yazmaya imkan sağlamaktadır. Bu nedenle her bilgisayar kullanıcısının bu meziyete sahip olması gerekmektedir. Klavyeyi en iyi şekilde kullanabilmeyi öğrenmek zaman ve sabır ister. Derslerde kursiyerlere bilgisayar karşısında oturuş ve duruştan başlamak üzere bakmadan ve hızlı yazma becerisi kazandırmaktayız."

Kaynak: AA / Yerel

Ercan Özdemir Hizan Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title