Haberler

Hisarcıklıoğlu'ndan 1 Milyon Kişiye İstihdam Yaratacak Öneri

TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, İstihdamdaki Artışa Hız Kazandırılması İçin İşsizlik Sigortası Fonu'nda Biriken Kaynağın, Mutlaka İstihdama Yönelik Olarak Kullanılması Gerektiğini Söyledi.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, istihdamdaki artışa hız kazandırılması için İşsizlik Sigortası Fonu'nda biriken kaynağın, mutlaka istihdama yönelik olarak kullanılması gerektiğini söyledi. Hisarcıklıoğlu, Türkiye genelinde 1 Nisan 2007'den başlamak üzere, 2 yıl boyunca her ilave istihdam artışında, tüm sosyal güvenlik priminin, Fon kaynağından karşılanması gerektiğini belirtti. Hisarcıklıoğlu, böylece ek olarak 1 milyon kişiye istihdam sağlayabileceğini vurguladı.

Hisarcıklıoğlu, "4'üncü Türkiye Ticaret ve Sanayi Şurası"nda yaptığı konuşmada, Türkiye'nin bir numaralı sorunun istihdam olduğunu vurgulayarak, geri kalan bütün konuların ikincil önem taşıdığını söyledi. Hisarcıklıoğlu, "Çözüm bulmamız gereken konu da, yüksek istihdam maliyetleridir ve istihdamı cezalandıran mevzuattır. İstihdam maliyetleri konusunda, hükümetimizin de çalışmalar yaptığını biliyoruz ve en kısa sürede tamamlanarak, uygulamaya girmesini bekliyoruz" dedi.

İstihdam mevzuatında büyük sıkıntılar yaşandığına dikkat çeken Hisarcıklıoğlu, istihdam artışını engelleyen yasal düzenlemelerin başında, "zorunlu istihdam" olarak tabir edilen, ve 50'den fazla işçi çalıştıran işyerlerinde, belirli meslek mensuplarını çalıştırma zorunluluğunun geldiğini söyledi.

İŞ SAĞLIĞI TASARISI İSTİHDAMI CEZALANDIRIYOR

"İş Sağlığı ve Güvenliği" adı altında, yeni bir tasarı hazırlandığını hatırlatan Hisarcıklıoğlu, tasarıyla AB normlarına uyum sağlama adı altında, aslında AB normlarına da tamamen ters düşen uygulamalara, yeni yasal dayanaklar, oluşturulmaya çalışıldığını ifade etti. Hisarcıklıoğlu, "İstihdamı cezalandırma anlayışı, bürokratik yaklaşımlarla sürdürülmeye çalışılıyor" dedi. Hisarcıklıoğlu, tasarısının, istihdamı cezalandırmayan bir yaklaşımı hayata geçirebilmek amacıyla, yeniden görüşülmesi gerektiğini vurguladı.

Hisarcıklıoğlu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a İstihdamdaki artışa hız kazandırılması için İşsizlik Sigortası Fonu'nda biriken kaynağın kuruluş amacına uygun olarak, mutlaka istihdama yönelik olarak kullanılması önerisini sundu. Hisarcıklıoğlu, Fon'da biriken kaynağın, 25 milyar YTL'ye ulaştığını hatırlatarak, sadece aylık faiz gelirinin 290 milyon YTL iken, tüm giderinin yaklaşık 30 milyon YTL olduğuna işaret etti. Hisarcıklıoğlu, işçi ve işverenlerden, bu fon için yılda 2.3 milyar YTL'ye ulaşan kesinti yapılmaya devam edildiğini de hatırlattı. Hisarcıklıoğlu, "Bu kapsamda önerimiz, 1 Nisan 2007'den başlamak üzere, 2 yıl süreyle, tüm Türkiye'de, her ilave istihdam artışında, tüm sosyal güvenlik priminin, Fon kaynağından karşılanmasıdır. İlave 1 milyon kişiye istihdam sağlayabilecek bu önerinin mali yükü, Fon'un sadece yıllık faiz geliriyle karşılanabilecektir. Bu sayede, hem istihdam artışına hız kazandırılacak, hem de kayıtlı istihdama geçiş yönünde, çok önemli bir mekanizma, Hükümetimiz sayesinde tesis edilmiş olacaktır" dedi.

Çevre mevzuatı konusunda da Hisarcıklıoğlu, AB'ye uyumlu bir çevre müktesebatının, 300'e yakın yasal düzenleme ve tutarı tam olarak hesap edilemeyen miktarlarda yatırım gerektirdiğini söyledi. Hisarcıklıoğlu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'dan çevresel düzenlemeler hazırlanırken, iş adamlarının da bu sürece katılımının sağlanmasını istedi.

CARİ AÇIK SORUNUN ÇÖZÜMÜ SANAYİ BİLGİ SİSTEMİNDE

Cari açık konusuyla ilgili olarak Hisarcıklıoğlu, ihracatın ve sanayinin artan ithalat bağımlılığı nedeniyle, ihracat artışının cari açığa tek başına çare olmadığını hatırlattı. Hisarcıklıoğlu, bu sorunun çözümünün, sanayi politikasından geçtiğini söyleyen Hisarcıklıoğlu, sanayi politikası oluşturmanın ilk adımının, sanayiyi sürekli ve güncel bir şekilde takip edilmesini sağlayacak, sanayi bilgi sistemini oluşturulması olduğunu belirtti.(ANKA)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

26 Nisan Cuma Hutbesi yayınlandı! 26 Nisan Cuma Hutbesi tam metni! 25-26 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Zaha neden yok? Adana Demirspor maçında Zaha neden yok, sakat mı, cezalı mı, yedek mi? Orlando Magic Cleveland Cavaliers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! LA Lakers Denver Nuggets NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Hudutsuz Sevda 30. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Survivor kim kazandı? 25 Nisan Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor CANLI izle! 24 Nisan Perşembe TV8 Survivor HD izleme linki! Euro ne kadar, 1 Euro kaç TL? Euro yükseliyor mu? 25 Nisan Euro kaç lira?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title