Haberler

Hisarcıklıoğlu: "Konsensüs Varsa Seçim Erkene Alınabilir"

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Erken Seçim Tartışmalarını Değerlendirirken, "Konsensüs Varsa, Bir Sıkıntı Yaratmayacaksa, Bu Çerçevede Erkene de Alınabilir" Dedi.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, erken seçim tartışmalarını değerlendirirken, "Konsensüs varsa, bir sıkıntı yaratmayacaksa, bu çerçevede erkene de alınabilir" dedi.

TOBB Yüksek Koordinasyon Kurulu, Odalar Birliği Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu'nun başkanlığında Birlik Merkezinde başladı.

Toplantının açılışında açıklamada bulunan Hisarcıklıoğlu, bir gazetecinin erken seçimle ilgili tartışmaları hatırlatması üzerine, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın bu konudaki sözlerinin "konsensüs içinde olursa" erken seçimin olabileceğine yönelik olduğunu kaydetti.

Ancak genel seçimlerin, cumhurbaşkanlığı seçiminden sonra gerçekleştirileceğinin artık kesin olduğuna işaret eden Hisarcıklıoğlu, seçimin en geç Kasım ayı içinde yapılacağını, bu yüzden erkene alınması ya da Kasım ayında yapılması halinde çok şey fark etmeyeceğini söyledi.

Bir başka gazetecinin Halkbank'ın yüzde 25'inin halka arz yöntemiyle özelleştirilmesini yeterli bulup bulmadığını sorması üzerine de Hisarcıklıoğlu, yüzde 25'i yeterli bulduklarını söyledi.

Halk Bankasının, özelleştirilmesinden önce değerinin ortaya çıkmasını istediklerini yineleyen Hisarcıklıoğlu, bankanın geriye kalan yüzde 75'i için bu sene herhangi bir şey yapılmayacağını söyledi. Hisarcıklıoğlu, "Önümüzdeki sene olacak. Önce şeffaf olarak bilançosunu görelim, değerini görelim ondan sonra değerlendiririz" dedi.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title