Haberler

Hisarcıklıoğlu, İftar Programına Katıldı

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ :

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi yerleşkesinde düzenlenen iftardan detaylar

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu'nun konuşması

TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu:

" Nevşehir'e gelen turist sayısı 1 milyon iken son 10 yılda yıllık 3 milyon turist gelmeye başladı. Bu daha da artacak bunun altyapısı hazırlanıyor"

"Birlik ve beraberliğimizi muhafaza edersek Türkiye dünyanın en büyük on ekonomisi içinde olacak"

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, turizm alanında son 10 yılda ciddi atılımlar yaşandığını belirterek, " Nevşehir'e gelen turist sayısı 1 milyon iken son 10 yılda yıllık 3 milyon turist gelmeye başladı. Bu daha da artacak bunun altyapısı hazırlanıyor." dedi.

Nevşehir Ticaret ve Sanayi Odası tarafından Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi yerleşkesinde düzenlenen iftarda konuşan Hisarcıklıoğlu, turizmde yaşanan daralmanın geçici olduğunu, Türkiye'nin önemli turizm merkezlerinden Kapadokya'nın gelecek 10 yılda yıllık 10 milyon turist ağırlayacağını ifade etti.

"Rahmetli (Turgut) Özal Türkiye'ye yılda 300 bin turist gelirken, 'ülkemize 10 milyon turist gelecek' dediğinde hepimiz güldük ama şimdi 40 milyon turist geliyor." diyen Hisarcıklıoğlu, birlik ve beraberlik içinde hareket edildiğinde Türkiye'nin dünyadaki en büyük on ekonomi içine girebileceğini söyledi.

Türkiye'nin yer altı ve yer üstü kaynaklarıyla önemli bir potansiyel olduğunu vurgulayan Hisarcıklıoğlu, petrol ve doğalgazı olmasa da Türkiye'deki müteşebbis ruhun gelecek 10 yılda dünya ekonomisinde söz sahibi olabileceğini dile getirdi.

-"Son 10 yılda Türkiye'de istihdam yüzde 65 arttı"

Hisarcıklıoğlu, "Son 10 yılda Türkiye'de istihdam yüzde 65 artarken, Nevşehir'de yüzde 81 artış gösterdi. Yeni açılan iş yeri sayısı Türkiye'de yüzde 50 artarken Nevşehir'de yüzde 73 arttı. Bu, aslında Nevşehir'in potansiyelini gösterir. Turizmde bu yıl sıkıntılar var ama bunlar gelip geçici. Önceki gün Kültür ve Turizm Bakanı ile beraberdim. Bakanımıza, turist getiren uçaklara devletin verdiği desteğin Nevşehir ve Kayseri'ye de verilmesinin şart olduğunu ilettim. Nevşehir'e turistlerin de gelmesi kolaylaşacak. Hızlı tren başlayacak, otoban yanı başımızdan geçecek, havalimanı büyüyecek. Bu kapsamda önümüzdeki on yılda, Nevşehir yıllık 10 milyon turisti ağırlayacak. Birlik ve beraberliğimizi muhafaza edersek Türkiye dünyanın en büyük on ekonomisi içinde olacak." değerlendirmesinde bulundu.

Kaynak: AA / Güncel

Hacı Bektaş Nevşehir Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Bitlis İl Emniyet Müdürü kimdir? Ortaç Şekerlioğlu kimdir? Bombacı Mülayim olayı ne, Bombacı Mülayim kim, adı ne? Bitlis, Bombacı Mülayim neden gözaltına alındı? Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 17 Nisan 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 17 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! 17 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 17 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 17 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 17 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 17 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 17 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 17 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 17 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 17 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 17 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Akrep yenir mi? Akrep yemek helal mi, haram mı? DİYANET AÇIKLADI Servet Yardımcı hangi takımlı, Servet Yardımcıkimdir?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title