Haberler

Hisarcıklıoğlu: 'Çağrımızı Ziyaretlerle İfade Edeceğiz'

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, 'Türkiye İçin Sağduyu Çağrısı'nı, Bütün Siyasi Parti Genel Başkanlarını, Meclis Başkanını ve Cumhurbaşkanını Ziyaret Ederek Dile Getireceklerini Bildirdi.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, ''Türkiye için Sağduyu Çağrısı''nı, bütün siyasi parti genel başkanlarını, Meclis Başkanını ve Cumhurbaşkanını ziyaret ederek dile getireceklerini bildirdi.

Hisarcıklıoğlu, TOBB, Türkiye Kamu-Sen, Hak-İş, Türk-İş, TESK, TİSK ve TZOB genel başkanlarıyla birlikte düzenledikleri ''Türkiye İçin Sağduyu'' konulu toplantının ardından basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Ana konunun, Türkiye'de işçi, esnaf, memur ve ticaret sanayi odalarının bir araya gelmesi olduğunu ifade eden Hisarcıklıoğlu, ''Bu çağrıyla beraber herkes almış olduğu mevcut pozisyondan bir adım geri atmalıdır, eğer uzlaşma istiyorsak... Diyaloğu ortaya çıkarmak istiyorsak bunu yapmaya mecburuz'' dedi.

Hisarcıklıoğlu, Türkiye'nin örgütlü meslek kuruluşları başkanları olarak oluşturdukları kitlenin, aileleriyle birlikte bakıldığında Türkiye'nin nüfusunun yarısından fazlasını temsil ettiğine dikkati çekti.

Her konunun tartışılabilmesi, ancak bir şeye çok dikkat edilmesi gerektiğinin altını çizen Hisarcıklıoğlu, ''Karşıdakinin kaygılarını dikkate alıyor olmamız lazım. 'Öteki' diye birbirimizi ayırt etmemeliyiz. Birbirimize 'öteki' diye bakmaya başladığımız zaman, en büyük zararı toplum olarak hepimiz göreceğiz'' diye konuştu.

Hisarcıklıoğlu, ''ortak akla'' herkesin dikkat etmesi gerektiğini vurgulayarak, ''Herkesin belli bir ortamda, birbirlerinin de kaygılarını dikkatle tartıştığı bir nokta olması lazım. Bu çağrımız, bütün sivil toplum ve meslek örgütlerine, herkese... Sadece 7 meslek örgütü başkanı, sivil toplum örgütü başkanı değil, biz bu çalışma kültürünü anayasa platformunda gerçekleştirmekteyiz'' dedi.

-''Türkiye'nin layık olduğu yere gelmesini istiyoruz''-

Rifat Hisarcıklıoğlu, sözlerine şöyle devam etti:

''Aslında biz somut neticeleri de söylüyoruz. Yeni bir anayasa ve siyasi partiler yasasına ihtiyaç var. Yani bunu dikkate aldığımız zaman, gerçek noktaya odaklanmış olacağız. Biz, bu çağrımızı bütün siyasi partilerin genel başkanlarını, Meclis Başkanımızı, Cumhurbaşkanımızı ziyaret ederek ifade edeceğiz. Bizim çağrımız herkese, bu çağrımıza katılmak isteyen bütün sivil toplum ve meslek örgütlerinin hepsine açık.''

Hisarcıklıoğlu, Türkiye'de özellikle son bir yıldır, fikirlerin çatıştığı noktada, sivil toplum örgütleri başkanları olarak, ortak uzlaşı zemini arayışları için çeşitli girişimlerde bulunduklarını ancak bunun, başarılı olacağı anlamına gelmediğini belirterek, ''Aslında bizim bu çağrımız toplumun tüm kesimine. Sadece siyasi partiler değil, sadece bürokrasi değil, toplumun tüm kesimlerine. Herkese bu çağrıyı yapıyoruz ki herkesin, bundan sonra karşısındakinin fikrini dikkate aldığı, birbirini 'öteki' diye dışlamadığı bir Türkiye'de yaşamak istiyoruz. Gerçek gündemimize dönüp Türkiye'nin layık olduğu yere gelmesini istiyoruz, beklentimiz bu''dedi.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title