Haberler

Hisarcık'tan Kısa Kısa

Kütahya'nın Hisarcık İlçesi Karbasan Beldesi'nde, geçen yıl İl Özel İdaresi, İl Tarım Müdürlüğü ve Karbasan Belediyesi'nin yürüttüğü proje kapsamında, bu yıl çilek rekoltesinin 80 ton civarında gerçekleşmesi bekleniyor.

Karbasan Belediye Başkanı Mehmet Özcan, gazetecilere yaptığı açıklamada, geçen yıl başlanan "Malçlı Çilek Yetiştiriciliği Projesi" kapsamında 28 çiftçi tarafından 40 dönüm araziye yılda iki kez ürün alınacak 185 bin adet Fern çeşidi frigo çilek fideleri dikildiğini hatırlattı.

Sulama sistemleri, malç malzemesi ve maliyetlerin çiftçiler tarafından karşılandığını belirten Özcan, "Geçen yıl çilek rekoltesi ilk yıl olması nedeniyle 40 ton dolaylarında gerçekleşmişti. Bu yıl ise yaklaşık 80 ton dolaylarında gerçekleşmesini bekliyoruz. Halen hasadı yapılan çileklerin alımı haftada iki gün İstanbul'dan gelen gıda şirketi tarafından yapılmaktadır. Beldemiz iklimsel avantajı sayesinde çilek yetiştiriciliğine uygun. Bu nedenle sonraki yıllarda beldemiz çilek üretim merkezi olmaya aday" dedi.

-DEREKÖY'DE HAYIRSEVERLERİN MEZARLIK TEMİZLİĞİ

Hisarcık İlçesi Dereköy Beldesi'nde, mezarlıktaki otlar hayırseverler tarafından biçilerek temizlendi.

Dereköy Belediye Başkanı İsmail Akbulut, yaptığı açıklamada, belde mezarlığında her yıl bahar aylarında düzenli olarak bakım ve temizlik çalışması yapıldığını bildirdi.

Bu yıl bahar aylarında yağışların fazla olması nedeniyle mezarlığı aşırı büyüyen otların kapladığını belirten Akbulut, şunları kaydetti:

"Kabirler adeta otların arasında kayboldu. Bu durum kabir ziyaretlerinde ve cenaze definlerinde sıkıntı oluşturuyordu. Her yıl mutat olarak bakımını yaptığımız mezarlığımızın büyüyen otları beldemizin emektar orakçıları Mehmet Aygül, Ramazan Sevinç, Hasan Balkı, İdris Büyük ve Mehmet Balkı tarafından biçilmiştir. Akabinde de belediyemiz işçileri tarafından biçilen otların toplanması ve diğer tüm bakım çalışmaları yapılmıştır. Bundan böyle belde halkımız mezar ziyaretlerinde geçmişlerimize yakışır bir kabristanla karşılaşacaktır. Zira, ölüsüne sahip çıkmayanların dirisine de sahip çıkmayacağı aşikardır. Mezarlık otlarının biçilmesinde emeği geçen hayırseverlerimize teşekkür ederim. "

-YAZ KUR'AN KURSLARI BAŞLADI

Hisarcık İlçesinde, okulların tatile girmesiyle kız ve erkek öğrencilere yönelik yaz Kur'an kursları açıldı.

Müftülük yetkilileri, kursların 26 Ağustos'ta sona ereceğini bildirdi.

Kursların üç ayrı dönemde verileceğini belirten yetkililer, "Birinci dönem 27 Haziran? 15 Temmuz, ikinci dönem 18 Temmuz? 5 Ağustos, üçüncü dönem 8? 26 Ağustos tarihlerinde gerçekleştirilecek. Kurslarda Kur'an-ı Kerim, ibadet, itikat, siyer, ahlak, ilmihal bilgileri verilerek, sure ve dualar ezberletilip okutulacak. Milli Eğitim Bakanlığının denetim ve gözetiminde açılan ve 26 Ağustos'ta sona erecek birinci dönem kurslara, ilköğretim okullarının beşinci sınıfı tamamlayan öğrenciler, velileri aracılığıyla başvurabilecek" dedi.

- KÜTAHYA

Kaynak: AA / Yerel

Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

16 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 16 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Threads hesabı kapanırsa Instagram da kapanır mı, ne olur? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 16 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 16 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 16 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 16 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Elektrikler ne zaman gelecek? İstanbul'da elektrik kesintisi! 16 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 16 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 16 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 16 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 16 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 16 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 16 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Kabine Toplantısı konuları neler? 15 Nisan Kabine Toplantısı gündeminde neler var? Threads tekrar ne zaman açılacak? Threads tekrar açılacak mı, tamamen mi kapatılıyor? 30 Kasım hangi burç? Kasım'ın 30'u hangi burçtur? 30 Kasım burç özellikleri, sembolü ve gezegeni nedir? 30 Kasım hangi burca ait?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title