Haberler

Hisarcık'taki Deprem

Hisarcık'ta meydana gelen 5,1 büyüklüğündeki depremin hissedildiği Simav'da, evlerine giremeyen vatandaşların çoğu parklar ve araçlarında bekliyor.

Hisarcık'ta meydana gelen 5,1 büyüklüğündeki depremin hissedildiği Simav'da, evlerine giremeyen vatandaşların çoğu parklar ve araçlarında bekliyor.

Simav'da şiddetli hissedilen depremin ardından dışarı çıkan vatandaşlardan bazıları, artçı sarsıntıların sıklığı ve büyüklüklerinin azalmasının ardından evlerine döndü. Halkın çoğunluğu ise parklar ve araçlarında bekleyişlerini sürdürüyor.

Doç. Dr. İsmail Karakuyu Devlet Hastanesi'ndeki personel, hasta ve hasta yakınları depremi hissedince dışarı çıktı. Bahçede bekleyen kişilerin birçoğu, daha sonra hastaneye döndü.

Tabakhane Mahallesi'nde Vahide Kınık'ın (94) yalnız yaşadığı iki katlı ahşap evin çatısı, deprem sırasında çöktü. Kınık'ın deprem sırasında evde bulunmadığı bildirildi.

Bu arada, depremden hemen sonra Simav merkeze 4 kilometre uzaklıktaki Yeşilköy beldesi üzerinde gaz bulutu oluştuğu belirtildi.

Belde sakinleri, aniden oluşan ve yaklaşık 40 dakika yerleşim alanı üzerinde kalan gaz bulutunu görünce şaşırdıklarını belirterek, bu durumun uzmanlar tarafından incelenmesini istedi.

Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü verilerine göre, merkez üssü Hisarcık'ın Tokat köyü olan 5,1 büyüklüğündeki depremin ardından bölgede 5 saatte 2,0 ile 4,4 arasındaki büyüklüklerinde 43 sarsıntı meydana geldi.

- KÜTAHYA

Kaynak: AA / Yerel

Hisarcık Kınık Simav Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title