Haberler

Hisarcık'ta Öğretmenler Günü Kutlandı

Kütahya'nın Hisarcık ilçesinde 24 Kasım Öğretmenler Günü düzenlenen çeşitli etkinliklerle kutlandı.

Kutlama programı saat 11.00'de Cumhuriyet Meydanındaki Atatürk anıtına çelenk bırakılarak, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Saat 11.30'da Meslek Yüksek Okulu Amfisinde devam eden programa Kaymakam Mehmet Sayın, Garnizon Komutanı Ahmet Özenç, İlçe Emniyet Mustafa Güler,

İlçe Milli Eğitim Müdürü İlhan Cebeci, Okul Müdürleri, veliler, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Günün anlam ve önemini belirten konuşmasını yapan İlçe Milli Eğitim Müdürü İlhan Cebeci," Geleceğimizi emanet edeceğimiz sevgili yavrularımızı yetiştiren onları en iyi biçimde geleceğe hazırlama azim ve gayretiyle canla başla çalışan, bu anlamda bir bakıma geleceğimizin mimarları olan saygıdeğer öğretmenlerimiz adına düzenlenen 24 Kasım Öğretmenler Günü programımıza teşrifleriniz için hepinize en içten duygularımla teşekkür ediyor ve hoş geldiniz diyorum. Evde bakıcısına bıraktığı kendi öz evlatlarından ayırmayarak" öğrencilerim" yerine "yavrum" diyen, kardeşlerine, yeğenlerine hitap ettiği en içten şekliyle "öğrencilerim" yerine "kuzucuklarım" diyen, sevmeyi sevilmeyi, değer nedir bilmeyi öğreten, aydınlıkları sunan, öğrencisine ışık olan, ancak kendisi mum misali eriyen, annesini, babasını, memleketini bırakan, yuvasına, yavrusuna, sevdiklerine hasret kalan ve onlardan yüzlerce kilometre uzaklara giden, görevi başında şehit düşen, bir anlık öfkeyle bazen "yavrum" diye bağrına bastığı bir öğrencisi, velisi ya da bir yakını tarafından dövülebilen, hatta canına dahi kıyılabilen, bir öğrencisi için, kendini bilmezlere karşı koyan minicik dünyaları okula kazandırmak için çabalayan, öğrencisinin burnu aktığında iğrenmeden silen, sevgiyle saçlarını ören, yanaklarından öpen, onlar gülünce gülen, üzülünce içi sızlayan, kısacası öğretmen; binlerce çocuğu olan bir anne, bir babadır. Öğretmenlik ise en onurlu, en anlamlı, en kutsal ve en gururlu mesleğin adıdır. Öğretmenler bizi daima doğruya yöneltir. Bilgili ve kültürlü kişiler olmamız için uğraşırlar. Bize gerçeği, yeniliği, gelişmeyi ve bilimin aydınlık yüzünü öğretirler. Yeteneklerimizin gelişmesine yardımcı olur, doğruluk, dürüstlük ve yardımseverlik gibi evrensel değerlere ulaşmamızı sağlarlar. Yerine göre bize anne, baba, kardeş ve arkadaş olurlar. Kısacası öğretmenlik; İnsanlık tarihinin en anlamlı ve ölümsüz mesleğidir. Türkiye Cumhuriyeti devletinin kurucusu büyük lider ve Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk' de; " Ulusları kurtaracak olan yalnız ve ancak öğretmenlerdir. Öğretmenler yeni nesil sizin eseriniz olacaktır." Sözleriyle öğretmenine verdiği önemi ve duyduğu saygıyı en güzel biçimde belirtmiştir. Büyük Atatürk'ün " Millet Mektepleri Başöğretmenliği " kabul ettiği 100. Doğum Yıldönümü olan 1981 yılında da her yıl " Öğretmenler Günü " olarak kutlanması kararlaştırılan ve bugünde icra etmekte olduğumuz " Öğretmenler Günü " vesilesiyle başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, ebediyete intikal etmiş olan tüm öğretmenlerimizi rahmet ve minnetle anıyor, hayatta olan emekli öğretmenlerimize sağlıklı ve uzun ömürler diliyor, şu an itibarıyla görevde olan öğretmenlerimize de sağlıklı, mutlu ve huzurlu bir çalışma hayatı ile birlikte görevlerinde başarılar diliyor, tüm öğretmenlerimizin Öğretmenler Gününü en içten dileklerimle kutluyorum." şeklinde konuştu.

Öğretmenlere hitap eden Kaymakam Mehmet Sayın, " Çocuklarımızı yetiştiren ve idealleri uğruna her türlü fedakarlığı, sevgiyi ve şefkati gösteren bütün öğretmenlerimizin Öğretmenler Gününü tebrik ediyorum. Başta Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere mesleği başında şehit düşen tüm öğretmenlerimizi rahmet ve minnetle anıyor saygılar sunuyorum." dedi.

Öğrenciler tarafından şiirlerin okunmasının ardından, Anadolu Öğretmen Lisesi öğrencilerinin Okul Öncesi Öğretmeni Oytun Ovalıoğlu nezaretinde hazırladıkları " Veli toplantısı " isimli skeç seyircileri gülmekten kırıp geçirdi.

Daha sonra " Öğretmenim " isimli resim, şiir ve kompozisyon yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödülleri Kaymakam Mehmet Sayın, Garnizon Komutanı Ahmet Özenç, Belediye Başkan Vekili İsmail Altınok tarafından verildi.

Müzik sunumu ve skeçlerin sonunda mesleğe yeni başlayan öğretmenlere toplu yemin töreni yaptırıldı. - KÜTAHYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Mustafa Kemal Atatürk Mehmet Sayın Hisarcık Kütahya Yerel Haberler

title