Haberler

Hisarcık'ta 30 Ağustos Zafer Bayramı Kutlamaları

30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 95. yıldönümü Kütahya’nın Hisarcık ilçesinde törenle kutlandı.

30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 95. yıldönümü Kütahya'nın Hisarcık ilçesinde törenle kutlandı.

Tören saat 09.30'da Hükümet Konağı önündeki Atatürk anıtına Kaymakamlık ve Belediye Başkanlığı çelenklerinin konulmasıyla başladı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından Jandarma Bölük Komutan vekili Astsubay Üst Çavuş Emrullah Gündoğdu, 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın anlam ve önemini belirten konuşmasında; 30 Ağustos Zaferinin tarihin her döneminde hür yaşamış olan Yüce Türk Ulusunun, Ulu Önderinin etrafında kenetlendiği ve milli birlik ve beraberlik ruhu içerisinde 'Ya istiklal, ya ölüm!' parolasıyla sürdürdüğü bir bağımsızlık mücadelesi olduğunu söyledi.

Gündoğdu, "Şehitlerimizin her karış toprağını kanları ile suladığı kutsal vatanımızın tertemiz bağrından çıkmış ve milletin emrinde ilerlemeye, bağrından düşmanı söküp atmaya kararlı olan kahraman Türk Ordusu kesin sonuç almak üzere bu parola ile 26 Ağustos 1922 günü büyük taarruza başlamıştır. Bu taarruzun arkasından yapılan Başkomutanlık Meydan Muharebesi ile Yunan ordusuna son darbe vurulmuştur. Kurtuluş yolunda tüm gücünü Türk milletine olan inancından alan Mustafa Kemal Atatürk, " Hiç şüphe etmemelidir ki, yeni Türk devletinin, genç Türk Cumhuriyeti'nin temeli burada sağlamlaştırıldı, ebedi hayatı burada taçlandırdı. Bu safhada akan Türk kanları, bu semada uçan şehit ruhları, devlet ve Cumhuriyetimizin ebedi muhafızlarıdır " sözüyle 30 Ağustos Zaferinin tarihimizdeki yerini anlamlı biçimde ortaya koymuştur. Şehitlerimizi burada bir kez daha rahmetle anıyoruz. Türk milleti yüzyıllardan beri özgür ve bağımsız yaşamış ve bağımsızlığı hayatın gereği saymış bir millettir. Bu millet istikbalsiz yaşamamıştır ve yaşamayacaktır. Bize bu büyük zaferi kazandıran başta Ulu Önder Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere vatanı ve ulusu için canlarını seve seve feda eden şehitlerimizi saygı ile anar, kahraman gazilerimize şükranlarımızı sunarım" diye konuştu" dedi.

Daha sonra Kaymakamlık makamında Simav Kaymakamı ve Hisarcık Kaymakam vekili Türker Çağatay Halim ve Belediye Başkanı Fatih Çalışkan mülki erkan ile vatandaşların kutlamalarını kabul etti.(MA-EFE) - KÜTAHYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Mustafa Kemal Atatürk Zafer Haftası Hisarcık Kütahya Politika Güncel Haberler

title