Haberler

Hırvatistan'da kabine revizyonu

Hırvatistan hükümetindeki mevcut bazı bakanların görevlerinin değişmesi, bazılarının ise istifa etmesi nedeniyle 7 bakanlıkta revizyona gidildi.

Hırvatistan hükümetindeki mevcut bazı bakanların görevlerinin değişmesi, bazılarının ise istifa etmesi nedeniyle 7 bakanlıkta revizyona gidildi.

Başbakan Andrej Plenkovic, koalisyon ortakları ile dün gece yaptığı görüşmenin ardından yeni bakanların isimlerini kamuoyuyla paylaştı.

Plenkovic, kabinedeki 5 bakanın istifasını verdiğini, bir bakanın başka bir bakanlığın başına getirildiğini ve bir başka bakanın da Avrupa Konseyindeki yeni görevine başlayacağını söyledi.

Hırvatistan hükümetinde böyle bir revizyonun gerekli olduğunu kaydeden Plenkovic, hükümetin dördüncü yılında böyle bir değişikliğin beklenilen bir hamle olduğunu dile getirdi.

Revizyon sonucunda, Avrupa Konseyi Genel Sekreterliği görevine seçilen Dış ve Avrupa İşleri Bakanı Marija Pejcinovic Buric'in yerine Hırvatistan'ın Berlin Büyükelçisi Gordan Grlic Radman, Yönetim Bakanı Lovro Kuscevic'in yerine akademisyen İvan Malenica, Devlet Varlıkları Bakanı Goran Maric'in yerine bürokrat Mario Banozic göreve getirildi.

Geçen yıl arabasıyla küçük bir kız çocuğuna çarpan ve yıllardır geçersiz sürücü belgesiyle araba kullandığı tespit edilen AB Fonları Bakanı Gabrijela Zalac'ın yerine Çalışma ve Emeklilik Bakanı Marko Pavic getirilirken, Pavic'ten boşalan koltuğa da Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanı Josip Aladrovic atandı.

Tarım Bakanı Tomislav Tolusic'in yerine aynı bakanlığın müsteşarı Marija Vuckovic, Aile Gençlik ve Sosyal Politikalar Bakanı Nada Murganic'in yerine ise milletvekili Vesna Bedekovic göreve getirildi.

Öte yandan, daha önce Buric ve Tolusic'in üstlendiği başbakan yardımcılığı görevine Maliye Bakanı Zdravko Maric ile İçişleri Bakanı Davor Bozinovic atandı.

Hırvatistan hükümetinde 18 bakanlık bulunuyor.

Kaynak: AA / Güncel

Hırvatistan Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title