Haberler

Hırvatistan Büyükelçisi'nden Btso'ya Ziyaret

Hırvatistan Büyükelçisi Gordan Bakota, Türkiye ve Hırvatistan Arazsında Güçlü Bir Bağ Olduğunu Belirterek, Hırvatistan Pazarına Girecek Türk İş Adamlarına Her Türlü Yardımı Yapmaya Hazır Olduklarını Söyledi.

Hırvatistan Büyükelçisi Gordan Bakota, Türkiye ve Hırvatistan arazsında güçlü bir bağ olduğunu belirterek, Hırvatistan pazarına girecek Türk iş adamlarına her türlü yardımı yapmaya hazır olduklarını söyledi.

Çeşitli temaslarda bulunmak üzere Bursa'ya gelen Hırvatistan Büyükelçisi Gordan Bakota ve beraberindeki heyet, Bursa Sanayi ve Ticaret Odası'nı (BTSO) ziyaret etti. Gerçekleştirdikleri ziyaretin önemli etkilerinin olacağına inandığını ifade eden Bakota, karşılıklı ilişkileri güçlendirecek yolların bulunması gerektiğini anlattı. Her iki ülkenin de Avrupa Birliği yolunda olduğunu hatırlatan Bakota, "İki ülke arasında serbest ticaret anlaşması bulunmaktadır. Ülkeler arasında vize uygulaması söz konusu değildir. Balkanlarda yer alan iki ülke arasında güçlü bağların olduğuna inanıyorum. Türk yatırımcısını Hırvatistan'a bekliyoruz. Hırvatistan pazarına girecek Türk iş adamlarına elimizden gelen yardımı yapacağız. Bizimde ülke olarak aşmamız gereken sınırlar var. Tüm sistemimiz AB'ye uyumlu hale gelecektir" dedi.

BTSO Meclis Başkanı İlhan Parseker ise Hırvatistan'da yaşanan siyasi değişimden sonra büyük gelişme olduğunu söyledi. Hem özelleştirme konusunda, hem de istihdam konusundak çalışmaların umut verdiğini anlatan Parseker, "Bizlere düşen görev tarihsel bağlarımızı daha da güçlendirmektir. İki ülke arasındaki dış ticaret hacminin artmasına rağmen istediğimiz yerde değildir. İki ülkenin, AB sürecinde birbirine destek olmayı düşünmesi lazım. Bütün bunların yanında aramızda bürokratik sıkıntılar da var. En önemlisi geçiş belgesidir. Buna bir çözüm bulunamaması, bizim transit taşımacılığımızda sıkıntı oluşturuyor. Doğrudan yabancı yatırımlar için bürokratik işlemlerin kolaylaştırılmasını bekliyoruz. Aynı bölgenin ülkeleri olarak ticaretin arttırılması ve bölge sorunlarının çözümü için ortak hareket etmemiz gerekir" diye konuştu.

(OMR)

20.11.2007 18:28 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title