Haberler

Hırsızlık Şebekesine Kara Elmas Operasyonu

İzmir'de Yüzlerce Araçtan Stepne Lastik Çalan Hırsızlık Şebekesi, Adı Açıklanmayan Görgü Tanığının Verdiği Bilgilerden Yola Çıkılarak Başlatılan 'Kara Elmas' Operasyonuyla Çökertildi. Elemanlarını Stepneleri Çalanlar, Satanlar ve Silahlı Grup Olarak Bölümlere Ayırarak Çalıştıran Çete Elebaşısı 61...

İZMİR`de yüzlerce araçtan stepne lastik çalan hırsızlık şebekesi, adı açıklanmayan görgü tanığının verdiği bilgilerden yola çıkılarak başlatılan `Kara Elmas` operasyonuyla çökertildi. Elemanlarını stepneleri çalanlar, satanlar ve silahlı grup olarak bölümlere ayırarak çalıştıran çete elebaşısı 61 yaşındaki A.Y.E. ve aralarında eşi ve oğlununda bulunduğu 23 kişi sorgularının ardından adliyeye sevk edildi. Operasyonda çok sayıda jant, stepne, lastik ve hırsızlıklardan kullanılan araçlar ele geçirildi.

Karşıya`da 3 ay önce bir otomobilden stepne hırsızlığı yapılmak istendiği ihbarı üzerine harekete geçen polis, çalışma başlattı. Olay yeri çevresinde yaptıkları aramalara rağmen zanlılarla ilgili ipucu elde edemeyen Oto Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri, bu sırada yanlarına gelen adı açıklanmayan görgü tanığının verdiği bilgiler ve fotoğraf teşhisinden zanlılardan birisinin 28 yaşındaki E.B. olduğunu belirledi.

Takip edilen E.B.`nin bağlantı kurduğu kişiler tek tek araştırılarak bağlı bulundukları hırsızlık şebekesinin işleyişi ortaya çıkarıldı. Yaklaşık 3 ay süren ve kamera desteğiyle sürdürülen takibin ardından, geçen pazar günü operasyona başlandı. Şebeke elamanlarının kendi aralarında çaldıkları stepneleri kara elmas olarak adlandırmalarından esinlenen polis ekiplerinin de Kara Elmas adını verdikleri operasyonda 3`ü kadın 23 kişiyi yakalandı.

Gözaltına alınan şebeke elebaşısı ve Eroğlu Oto kiralama şirketinin de sahibi olan A.Y.E., dolandırıcılık, fuhuş ve sahtecilikten sabıkalı eşi 51 yaşındaki Z.E., hırsızlık ve uyuşturucu madde bulundurmak suçlarından kaydı bulunan ve tehdit suçundan aranan oğlu 19 yaşındaki I.E., 5 ayrı hırsızlık suçundan arandığı belirlenen 40 yaşındaki B.B., 5 suçtan suç kaydı bulunan 30 yaşındaki Ö.P., hırsızlık ve ateşli silahlar kanununa muhalefet suçlarından 7 ayrı suç kaydı bulunan 29 yaşındaki S.A., 30 yaşındaki E.A., 25 yaşındaki Ş.S., 27 yaşındaki C.P., adam öldürmeye teşebbüs ve ırza geçme suçlarından kaydı bulunan 62 yaşındaki A.S., hırsızlık ve ateşli silahlar kanununa muhalefet suçundan kaydı bulunan 32 yaşındaki M.İ., aynı suçlardan kaydı bulunan 42 yaşındaki Ş.Ö., hırsızlık suçundan kaydı bulunan ve uyuşturucu madde imal etmek suçundan aranan 23 yaşındaki İ.Ö., cinayet suçundan sabakalı 36 yaşındaki Y.A., hırsızlık ve uyuşturucu madde bulundurmak suçlarından kayıtları bulanan 21 yaşındaki M.S., 33 yaşındaki K.D., 35 yaşındaki B.A. ile suç kayıtları bulunmayan 33 yaşındaki İ.Y., 30 yaşındaki İ.S., 33 yaşındaki F.G., 43 yaşındaki M.Ç., 36 yaşındaki O.A. ve 48 yaşındaki H.M. Oto hırsızlık Büro Amirliği`ne götürüldü. Zanlılar ev ve işyerlerinden yapılan aramalarda ise çeşitli araçlara ait 95 jant, 8 lastik, 144 stepne, 25 kök hint keneviri, çalıntı stepnelerin taşınmasından kullanılan 6 araç ve bir tabanca ele geçirildi.

AİLECE HIRSIZLIK

Oto Hırsızlık Büro Amirliği`nde zanlıların sorgularından şebekenin işleyişi ortaya çıkartıldı. Eşrefpaşa semtindeki 2904/1 sokak 3 numaradaki oto kilarama şirketi bulunan şebeke elebaşısı A.Y.E.`nin tüm işleri buradan yönlendirdiği belirlendi. Elemanlarını stepne çalanlar, satanlar ve silahlı grup olarak bölümlere ayıran A.Y.E.`nin talimatlarına göre belli plan doğrultusunda İzmir ve çevresindeki stepne hırsızlıklarının yapıldığı ortaya çıktı.

Zaman zaman stepne çaldıkları araçların yanında şebekenin kadın elemanlarıyla durdukları ve aile görüntüsü vererek şüphe çekmeden hırsızlık yaptıkları da tespit edildi. 3`ü kadın 23 kişi, polisteki sorgularının ardından adliyeye sevk edildi.

TY(İÖ/ME) (FOTOĞRAF)

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title