Haberler

Hırsızlar, 2 Yaşındaki Mülteci Çocuğun Sütünü Gasp Etti

AFGANİSTAN'dan iç savaş ve ekonomik problemler nedeniyle eşi Birişna, kızı Mahsa ve yeğeni Melike ile birlikte kaçan Waheed Sayed, çıktıkları umuda yolculukta İran'da eli silahlı hırsızlar tarafından soyuldu.

AFGANİSTAN'dan iç savaş ve ekonomik problemler nedeniyle eşi Birişna, kızı Mahsa ve yeğeni Melike ile birlikte kaçan Waheed Sayed, çıktıkları umuda yolculukta İran'da eli silahlı hırsızlar tarafından soyuldu. Ailesi ve yeğeniyle günlerce yürüyerek Erzurum'a ulaşan Waheed Sayed, para, ziynet eşyası ve pasaportlarını aldıklarını ağlayarak anlatıp, "Vicdansızlar 2 yaşındaki kızımın sütünü bile aldılar. Buna karşı çıkan eşimi de dövdüler. Kızım 2 gün boyunca aç kaldı" dedi.

Ülkeleri Afganistan ve Pakistan'dan İran'a gelen yüzlerce kaçak, buradan da yasa dışı yollarla Türkiye'ye giriş yapıyor. Sınırdan Erzurum'a olan 300 kilometrelik yolu yürüyerek gelen kaçaklar, burada jandarma ve polis tarafından yakalanıp otobüslerle karakollara götürülerek kimlik tespiti yapılıyor. Her gün 400 ila 500 kaçak Erzurum'un Aşkale ilçesindeki geri gönderme merkezine teslim ediliyor. Türkiye'ye gelmek için ortalama 23 gün yürümek zorunda kaldıklarını ifade eden kaçaklar, zorlu yolculukta, bazen hırsızların ve teröristlerin hedefi oluyor. Kaçaklar, yolculuk sırasında hastalık ve açlıkla da mücadele etmek zorunda kalıyor.

Afganistan'da yaşanan iç savaşta ailesinin büyük bir bölümünü kaybeden Waheed Sayed (32) de umuda yolculuğa çıkanlardan biri. Eşi Birişna (28), kızı Mahsa (2) ve ablasının kızı Melike ile birlikte yola çıkan Waheed Sayed (32), İran sınırında hırsızların hedefi oldu. Hırsızlar, silah doğrultup, Sayed ailesinin para ve ziynet eşyalarıyla pasaportlarını gasp etti. Yolculuklarının kabusa dönüştüğünü ifade eden Waheed Sayed, gözyaşları içinde şunları söyledi:

"Ailemin büyük bir bölümü savaşta öldü. Bizler kaçıp, canımızı kurtardık. Diğer göçmenler gibi İran'a geldik. Türkiye'ye doğru yola çıktık. Tam sınırı geçecektik ellerinde silahlarla karşımıza çıkan hırsızlar yolumuzu kesti. Üzerimdeki tüm para, ziynet eşyamızı ve pasaportlarımızı aldılar. Bunlar yetmiyormuş gibi, kızımın yolda içmesi için aldığımız sütü de aldılar. Eşim sütü vermek istemeyince dövdüler. Çok yalvardık ama hiç umursamadılar. Yola çıktık ve 2 gün boyunca kızım aç kaldı ve saatlerce ağladı. Türkiye'ye giriş yaptığımızda ise bizi gören herkes yardım elini uzattı. Yürüyerek Erzurum'a kadar geldik. Ne yapacağız bilemiyorum. Allah kimseyi vatansız bırakmasın. Bizlere cehennemi yaşatan Taliban ve DEAŞ'ı da kahretsin."

Sayed ailesi, polisler tarafından hava limanı yolunda yakalanan yaklaşık 100 göçmenle birlikte kimlik tespitlerinin yapılması için polis merkezine götürülmek üzere otobüs beklerken hem dinlendi hem de kızlarının karnını kuru ekmekle doyurmaya çalıştı. - Erzurum

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Afganistan Erzurum Türkiye İran Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Amasya'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Amasya'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Yozgat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Yozgat'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Muğla'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Muğla'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Sivas'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Sivas'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Tokat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Tokat'ta (Sulusaray) deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Şampiyonlar Ligi finali ne zaman, nerede oynanacak? 18 Nisan 2024'te Konya'da Elektrik Kesintisi 18 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 18 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 18 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 18 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 18 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 18 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 18 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 18 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Yaman elendi mi? Survivor Yaman elendi mi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title