Haberler

Hintli doktorlar koronavirüs tedavisinde aşırı antibiyotik kullanımı konusunda uyardı

Güncelleme:

Hindistan'da doktorlar koronavirüse (Covid-19) yakalanmış kişilerde, 'hastaneden kapılan ya da ikincil enfeksiyonlara' önlem olarak reçetesiz ve doktor tavsiyesi olmadan aşırı miktarda kullanılan antibiyotiklerin, daha sonra vücutta o ilacı etkisiz hale getirdiği ve bağışıklık sistemini desteleyen iyi bakterileri de öldürdüğü için koronavirüslü hastaların hayatını tehlikeye attığını ifade etti.

Hindistan'da farklı hastanelerde çalışan doktorlar yerel medyaya yaptıkları açıklamada, ülkede koronavirüs tespit edilen hastalarda 'hastaneden kapılan ya da ikincil enfeksiyonlara' önlem olarak reçetesiz ve doktor tavsiyesi olmadan aşırı miktarda kullanılan antibiyotiklerin zararları konusunda uyardı. Care Hastanesi'nden Dr Meraj Saikh, hastaların koronavirüsün ilk gününde doktor tavsiyesi olmadan yüksek dozda antibiyotik kullanılmasının, daha sonra vücutta o ilacı etkisiz hale getirdiğini belirtti. Dr Meraj Saikh, ayrıca aşırı ve yüksek dozda kullanılan antibiyotiğin koronavirüs hastalarında iyi bakterileri de öldürdüğü için başka bakterilere de fırsat yaratarak hastanın hayatını tehlikeye attığını ifade etti.

Viveka Superspecialty Hastanesi'nde çalışan Dr Nikhil Balankhe ise, antibiyotiklerin koronavirüs hastalarının tedavisinde doktorun kararına bağlı olarak kullanılması gerektiğini açıkladı. Dr. Balankhe, "Antibiyotiklerin yanlış kullanımı, tedaviyi zorlaştırarak dirençli bakterilerin yayılmasını sağlar. Bu yeni mutasyona (Kovid-19) karşı kullanılacak antibiyotik mevcut değil" ifadelerini kaydetti.

Care Hastanesi'nden acil servis doktoru Kamal Bhutada, Hindistan'ın zaten dirençli bakterilerle dolu olduğunu ve doktorların gerekli haller dışında koronavirüs tedavisinde yüksek dozda antibiyotik kullanmaması gerektiğini belirtti.


Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Dünya

Koronavirüs Antibiyotik India Haberler

Bakmadan Geçme

Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır? Yarın okullar tatil mi? 29 Mart Cuma günü okullar tatil edildi mi, kaç gün tatil edildi? SEÇİM GÜNÜ YASAKLARI 2024: Seçim yasakları nelerdir, ne zaman başlıyor, bitiyor? OY KULLANMAMA CEZASI! Yerel seçimde oy kullanmama cezası var mı, ne kadar? Seçim tarihi değişir mi? Seçim ertelenirse ne zaman, hangi tarihte yapılır? İptal durumunda yeni seçim tarihini duyuruldu! NİSAN AYI MEMUR MAAŞLARI ERKEN ÖDENECEK Mİ? 2024 Nisan ayı memur maaşları bayramdan önce yatar mı? 2024 seçim görevi iptal etme! Seçim sandık görevi iptal edilir mi? Sandık görevine gitmeyenlere ne ceza verilir? YKS BAŞVURU TARİHİ | YKS son başvuru tarihi ne zaman? YKS'ye nereden başvurulur? ÖSYM Başvuru ekranı! IC ENTERRA YENILENEBILIR ENERJI HALKA ARZ NE ZAMAN? Ic Enterra Yenilenebilir Enerji halka arz talep toplama başladı mı, ne zaman başlıyor? 2024 KPSS başvuruları ne zaman? Başvuru nereden yapılır? ÖSYM BAŞVURU EKRANI! Seçmen kağıdı olmadan oy kullanılır mı? Seçmen kağıdı, oy kullanırken gerekli mi? Oy kullanırken gereken belgeler neler?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title