Haberler

Hınıs'ta Eğitime Gönül Verenler Derneği Açıldı

Erzurum'un Hınıs İlçesinde Eğitime Gönül Verenler Derneği Bugün Düzenlenen Törenle Açıldı.

Erzurum'un Hınıs ilçesinde Eğitime Gönül Verenler Derneği bugün düzenlenen törenle açıldı.

Aralarında doktor, avukat, öğretmen ve esnafın yer aldığı vatandaşlar tarafından geçtiğimiz hafta içerisinde kurulan Eğitime Gönül Verenler Derneği'nin, bugün düzenlenen törenle resmi açılışı yapıldı.

Açılışta konuşan Dernek Başkanı Yavuz Aydın, "Dernek kurma fikri bir sohbet anında ortaya çıktı. Amacımız eğitimde yaşanan sorunları ortadan kaldırmak. İlçemizde eğitim alanında büyük sıkıntılar yaşanıyor.Yüksek Okulumuz, Anadolu Lisemiz var. Ama ne yazık ki yurdumuz yok. Kayıt yaptıran öğrencilerimiz büyük çoğunluğu yurt sorunu nedeniyle eğitimlerini bırakıp gidiyorlar. Biz inanıyoruz ki buradaki yürekli ve kendisini eğitime adamış insanlarla bir çok sorunu çözeceğiz” dedi.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Lokman Çelebi ise, derneğin kurulmasının kendilerini heyecanlandırdığını belirterek, ”Biz eğitimciler olarak derneğin tüm çalışmalarında yer alacağız. Derneğimiz zor ve kutsal bir görev üstlenmiş bulunmakta. Yapılanlar neticede bizim çocuklarımıza, bizim insanımıza yapılacaktır ” diye konuştu.

Açılış sonrasında katılımcılara hazırlanan fotoğraf sergisi gezdirilerek, müzik dinletisi sunuldu.

(AA-İRT-Y)

08.04.2007 19:23 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title