Haberler

Hindistan'daki seller

Hindistan'ın doğu ve kuzeydoğusunda temmuz başından bu yana etkili olan şiddetli yağışların yol açtığı seller nedeniyle Bihar ve Assam eyaletlerinde hayatını kaybedenlerin sayısı 220'ye yükseldi.

Hindistan'ın doğu ve kuzeydoğusunda temmuz başından bu yana etkili olan şiddetli yağışların yol açtığı seller nedeniyle Bihar ve Assam eyaletlerinde hayatını kaybedenlerin sayısı 220'ye yükseldi.

Hindistan basınında yer alan haberlere göre, şiddetli yağışlar nedeniyle oluşan sellerden en çok etkilenen eyaletlerden Bihar'da 130 olan ölü sayısı son günlerde değişmezken, Assam'da ise yaşamını yitirenlerin sayısı 90'a çıktı.

Yetkililer, sellerin 13 bölgeyi vurduğu Bihar'da su taşkınları nedeniyle evlerini terk etmek zorunda kalan halkın, bazı bölgelerde suların çekilmesiyle evlerine dönmeye başladığını belirtti.

Ulusal Afet Yönetim Otoritesi (NDRF), Bihar'da sellerden etkilenenlerin sayısının 8,8 milyonu aştığını açıkladı.

Yardım ve iyileştirme çalışmalarının NDRF'nin desteğiyle eyalet hükümetince yürütüldüğü kaydedildi.

Assam Eyalet Afet Yönetimi Kurumundan (ASDMA) yapılan açıklamada, eyaletin 10 bölgesinde sellerden etkilenenlerin sayısının yaklaşık 88 bin olduğu bildirildi.

Eyalette halihazırda 147 köyün sular altında olduğu ifade edilen açıklamada, 16 bin 890 hektarlık tarım arazisinin hasar gördüğü kaydedildi.

Açıklamada ayrıca 6 bölgede faaliyet gösteren 25 yardım kampında 3 bin 247 kişinin bulunduğu vurgulandı.

Diğer yandan, yetkililer Assam'da su seviyesinin düşmeye başladığını ancak yine de bazı nehirlerde tehlike düzeyinin altına inmediğini aktarmıştı.

Kaynak: AA / Güncel

Bihar Assam Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Görümce filmi konusu nedir? Görümce filmi oyuncuları ve Görümce özeti! Kuruluş Osman CANLI izle! ATV Kuruluş Osman 157. bölüm canlı izle! Kuruluş Osman yeni bölümde neler olacak? ATV canlı izleme linki! 24 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 24 Nisan 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 24 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 24 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! 24 Nisan 2024 Yemekteyiz yarışmacısı Merve kimdir? Merve kaç yaşında, nereli? Zuhal Topalla Yemekteyiz yarışmacısı kim? CANLI ALTIN FİYATLARI | Güncel çeyrek altın fiyatları ne kadar? 24 Nisan altın fiyatları yükseldi mi? CANLI maç izle! (TÜM MAÇLAR) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 24 Nisan günün maçları nereden izlenir? YEMEKTEYİZ CANLI İZLE | Yemekteyiz'de bugün kim yarışacak? Yemekteyiz hangi kanalda, saat kaçta? Mehmet Ali Yılmaz'ın hastalığı nedir, neden öldü? Mehmet Ali Yılmaz kimdir? 25 Nisan Perşembe 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 25 Nisan burç yorumları nedir? Yarın okullar tatil mi? 25 Nisan okullar tatil mi, kaç gün tatil edildi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title