Haberler

Hindistan'daki Fırtına

YENİ Hindistan'ın Tamil Nadu ve Kerala eyaletlerinde etkili olan "Ockhi" fırtınasında hayatını kaybedenlerin sayısı 12'ye yükseldi.

YENİ Hindistan'ın Tamil Nadu ve Kerala eyaletlerinde etkili olan "Ockhi" fırtınasında hayatını kaybedenlerin sayısı 12'ye yükseldi.

"All India Radio"dan yapılan açıklamada, Tamil Nadu ve Kerala eyaletlerinde etkili olan şiddetli yağış ve rüzgar nedeniyle dünden bu yana 12 kişinin yaşamını yitirdiği belirtildi.

Doğal Afet Erken Müdahale Dairesinden Krişhan Kumar, ölümlerin çoğunun ağaç ve elektrik direği devrilmesi sonucu gerçekleştiğini ifade etti.

Tamil Nadu'nun Kanyakumari ve Tirunelveli bölgeleriyle Lakşadvip adalarında etkili olan fırtına nedeniyle 2 binden fazla kişinin sığınma merkezlerine yerleştirildiği bildirildi.

Kanyakumari ve Thoothukudi bölgelerinde, kuvvetli rüzgar nedeniyle yüzlerce ağaç ve elektrik direği devrildi, denize yakın yerleşim yerleri hasar gördü.

Yerel basında yer alan görüntüler, afetin yol açtığı zararı gözler önüne serdi.

Kerala eyaleti Başbakanı Pinyari Vijayan, eyalet ve Lakşadvip adaları açıklarında denizde mahsur kalan 530'dan fazla balıkçının kurtarıldığını belirtti.

Yeni Delhi televizyonu, Hindistan donanması, hava kuvvetleri ve sahil güvenlik ekiplerinin, Thiruvananthapuram-Kollam kıyı bölgesinde kendisinden haber alınamayan onlarca balıkçı için arama kurtarma çalışmalarını sürdürdüğünü açıkladı.

Hindistan Meteoroloji Dairesinden yapılan açıklamada da saatteki hızı 175 kilometreye ulaşan rüzgarın şiddetinin pazartesi gününden itibaren azalmasının beklendiği bildirildi.

Kaynak: AA / Güncel

India Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title