Haberler

Hindistan'da Tsunami Alarmı Kaldırılırken, Endonezya'da Yeniden Verildi

Hindistan İçişleri Bakanlığı, Endonezya'daki Depremin Ardından Andaman ve Nicobar Adaları İçin Verilen Tsunami Alarmını Kaldırırken, Endonezyalı Yetkililer 6.6 Büyüklüğündeki Artçı Sarsıntının Ardından Yeni Bir Tsunami Alarmı Daha Verdi.

Hindistan İçişleri Bakanlığı, Endonezya'daki depremin ardından Andaman ve Nicobar Adaları için verilen tsunami alarmını kaldırırken, Endonezyalı yetkililer 6.6 büyüklüğündeki artçı sarsıntının ardından yeni bir tsunami alarmı daha verdi.

Hindistan İçişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, Hint Okyanusu'nda bulunan Andaman ve Nicobar Adaları için verilen tsunami alarmının geri çekildiği ifade edildi. Öte yandan, Endonezyalı yetkililer, 7.9 büyüklüğündeki depremin ardından Sumatra'nın batısında yaşanan 6.6 büyüklüğündeki artçı sarsıntı sonrası ikinci kez tsunami alarmı verdi. Endonezya Meteoroloji Ajansı Deprem Bölümü Başkanı Suhardjono, "6.6 büyüklüğündeki artçı sarsıntının ardından tsunami tehdidi yeniden baş gösterdi" dedi.

(AFP-OYK-OYK-OK-D)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title