Haberler

Hindistan'daki Geleneksel Festivalde Kan Aktı! Boğalar 3 Kişiyi Öldürdü

Güncelleme:

Hindistan'da her yıl geleneksel olarak düzenlenen Jallikattu isimli boğa yarışlarını izleyen 3 kişi, aldıkları boynuz darbeleri nedeniyle öldü.

Yerel basında yer alan haberlere göre, ülkenin güneyindeki Tamil Nadu eyaletinde düzenlenen Jallikattu yarışlarında kontrolden çıkan boğalar izleyicilerin arasına daldı.

3 ÖLÜ, 60 YARALI

Boğaların boynuz darbelerine hedef olan 3 izleyici hayatını kaybederken, 60'dan fazla kişi de yaralandı. Tamil Nadu eyaletinde oldukça yaygın olan Jallikattu yarışları, 2014'de Yüksek Mahkeme tarafından hayvan haklarına aykırı olduğu gerekçesiyle yasaklanmıştı.

YASAKLANMASI PROTESTO EDİLMİŞTİ

Mahkemenin kararının ardından eyalet genelinde binlerce kişinin katıldığı protesto gösterileri düzenlenmişti. Tamil Nadu Eyalet Yönetimi, geçen yıl aldığı kararla Yüksek Mahkemenin yasak kararını kaldırmıştı.

ÜLKENİN EN ESKİ SPORLARINDAN

Hindistan'ın en eski sporlarından Jallikattu, rodeo ve İspanyadaki boğa güreşlerinin karışımı andıran bir yarış.

Barikat arkasında bekletilen boğa serbest bırakıldıktan sonra matadorların boğanın sırtından tutarak 15-20 metre gitmesi gerekiyor. Eğer matador bunu başarırsa yarışı kazanıyor, aksi halde boğa kazanmış sayılıyor.

BOĞALARA ZARAR VERİLMİYOR

Jallikattu yarışlarında, İspanya'nın aksine boğalara zarar verecek herhangi bir cisim kullanılmıyor.

Kaynak: AA / Güncel

Komik - İlginç Dünya Güncel Haberler

500

Yorumlar (22)

Hayvansal insanlar:

Boğaları tutuyorum.

20
0
yanıtYanıtla
):

iyi yaptı. . . bu tip etkinliklerde boğalardan yanayım

16
0
yanıtYanıtla
yusuf:

yahu o kadar salak olur mu bir insan

16
0
yanıtYanıtla
ByeBye:

Cahiliye döneminden kalma sapkın eğlence tarzı. .

11
0
yanıtYanıtla
gdfg:

etinden sütünden gücünden derisinden gübresinden yararlanıyoruz böyle bereketli bir hayvan cinsinden gel görki en cok onlara işkence ediliyor nankör insanoğlu

11
0
yanıtYanıtla
BİLMİŞ:

Boğaları başarılarından dolayı tebrik ediyor, ölenlerin de aile ve sevenlerine sabır, metanet ve başsağlığı diliyorum.

10
1
yanıtYanıtla
Hasan:

Boynuzlanmak istemişler öküz ne yapsın

8
1
yanıtYanıtla
TESLA:

canı yanan can yakar bu kadar net canlıların doğasında var bu iyi olmuş

9
0
yanıtYanıtla
ETME EYLEME:

İnsanlar Zevk için Hayvanı Şişleyip Öldürme cesareti yaşıyorsa kimin insan kimin hayvan olduğunu gelin bi düşünelim derim ne derseniz deyin biz hayvanlar hakediyoruz (insanlara laf yaptığım yok üstünüze alınmayın insan olan arkadaşlarım )

5
2
yanıtYanıtla
VATANDAS:

Hani gecen gun yorum yapistim bizim vatandaslar tv lere izdivac , abuksapik program gormeden dunyada olup bitenden haberdar olmuyor diye, iste bir ornek, bu vatandasin ilk once olayin nerde oldugna iyice bakmasi gerekiyor. Burasi Hindistan Madrid degil, Hindisdan da sokaktaki fareye bile zarar vermezler ayrica Hindular Boga, Inege tapuyorlar yani SIGIR eti yemiyorlar kaldi ki eziyet etsinler !

yanıt4
yanıt0
Tüm 22 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title