Haberler

Hindistan'da 3. doz Kovid-19 aşısı uygulanmaya başladı

Güncelleme:

Hindistan'da, Kovid-19 önlemleri kapsamında 3. doz aşı uygulamasına geçildi.

Hindistan'da, Kovid-19 önlemleri kapsamında 3. doz aşı uygulamasına geçildi.

Hint basınındaki haberlere göre, ülkedeki Omicron varyantı vakalarda görülen artış üzerine yeni önlemlere başvuruldu.

Bu önlemler kapsamında, sağlık çalışanları, salgınla mücadelede ön cephede olanlar ve bağışıklığı zayıf olan 60 yaş üzerindekilere 3. doz aşı yapılmaya başladı.

Bu arada, 3. doz aşı yaptırabilmek için bir önceki aşının üzerinden 9 ay geçmiş olması şartı aranıyor.

3. doz aşının, daha önce yapılan ilk iki doz ile aynı olması gerekiyor.

Sağlık Bakanlığından yapılan açıklamada, "tedbir" dozu yaptıracakların randevu alıp veya herhangi bir aşı merkezine gelerek doğrudan aşı yaptırabilecekleri duyuruldu.

Diyabet, hipertansiyon gibi bağışıklığı etkileyen rahatsızlıkları ile kronik hastalığı olmayan 60 yaş üzerindekiler de doktor tavsiyesi üzerine aşı yaptırabilecek.

Diğer yandan, yetişkinlere 3. doz aşı uygulanıp uygulanmayacağına dair herhangi bir bilgi verilmedi.

Omicron, 4 binden fazla kişide saptandı

Hindistan'da son 24 saate 179 bin 723 vaka tespit edildi, toplam vaka sayısı 35 milyon 707 bin 727'ye yükseldi.

Son 24 saatte 146 kişinin hayatını kaybettiği ülkede, Kovid-19 kaynaklı toplam can kaybı sayısı 483 bin 936 oldu.

Omicron varyantı da nerdeyse tüm eyaletlere yayıldı.

Ülkede 4 bin 33 kişide Omicron varyantı tespit edildi.

Kaynak: AA / Güncel

Omicron India Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 26 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 26 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 26 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title