Haberler

Hindistan Başbakanı Modi, Pakistan'da

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: - Hindistan Başbakanı Narenda Modi'nin uçaktan inişi ve karşılanması Hindistan Başbakanı Modi Pakistan'da- Modi, Pakistan Başbakanı Şerif ile görüştü Hindistan Başbakanı Narenda Modi, Pakistan Başbakanı Navaz Şerif ile görüştü.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: - Hindistan Başbakanı Narenda Modi'nin uçaktan inişi ve karşılanması Hindistan Başbakanı Modi Pakistan'da- Modi, Pakistan Başbakanı Şerif ile görüştü Hindistan Başbakanı Narenda Modi, Pakistan Başbakanı Navaz Şerif ile görüştü. Pakistan Başbakanlığından yapılan açıklamada, Modi'nin, 120 kişilik heyetle Lahor'a geldiği, kendisini havalimanında Başbakan Şerif, Pencap Başbakanı Şahbaz Şerif ve Federal Maliye Bakanı İshak Dar'ın karşıladığı belirtildi. Daha sonra ikili, Başbakan Şerif'in Lahor yakınlarındaki Raivin kentinde bulunan konağında basına kapalı görüşme yaptı. Görüşmede, tarafların bölgesel gelişmeleri ve iki ülke ilişkilerini ele aldıkları öğrenildi.Modi, görüşmenin ardından Hindistan'a dönmek üzere Lahor'daki havalimanına geçti.Pakistan Dışişleri Bakanlığından adının açıklanmasını istemeyen bir yetkili, AA muhabirine Modi'nin ziyaretinin önceden planlanmadığını söyledi.Modi, sabah saatlerinde Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, "Başbakan Şerif'in doğum gününü kutladım. Yeni Delhi'ye dönüş yolunda Lahor'a uğrayacağım" ifadelerini kullanmıştı. Modi'nin ziyaretiyle Hindistan ve Pakistan başbakanları, bu ay Paris'teki iklim zirvesinin ardından ikinci kez resmi temasta bulunmuş oldu.

Kaynak: AA / Güncel

Navaz Şerif Pakistan Lahor Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title