Haberler

Hindistan'a Yeni Doğan Bebeğe İlginç Tören

Doğum, Düğün ve Ölümle İlgili Eski ve Çeşitli Geleneklerini Günümüzde de Yaşatan Hintlilerin Dünyaya Gelen Bir Bebek İçin Gerçekleştirdikleri İlginç Törende Akıllara Durgunluk Veren Görüntüler Ortaya Çıktı.

Doğum, düğün ve ölümle ilgili eski ve çeşitli geleneklerini günümüzde de yaşatan Hintlilerin dünyaya gelen bir bebek için gerçekleştirdikleri ilginç törende akıllara durgunluk veren görüntüler ortaya çıktı.

Bir doğum geleneği olarak uygulanan ve henüz yaşına girmemiş 6 aylık bir bebeğin vücuduna ip geçirerek bir ağaç parçasına bağlayan Hintliler, bebeği sağlıklı kılacağına inandıkları bu ilginç törende ipe bağlı bebeği hızla çeviriyorlar. İpin ucunda hızla dönerek havada turlar atan ve insanın başını döndürecek bir hızla boşlukta daireler çizen bebek, izleyenlere her an düşecekmiş hissi veriyor. Bebeği dikkatle bağladıktan sonra ipin ucunu ağaca tutturan şahıs da, bebeği havada çevirme işini üstleniyor.

Gerek dini gerekse toplumsal geleneklerini günümüzde de sürdüren Hintliler'in bu ilginç ve bir o kadar da tehlikeli ayini, çevredeki Hintli vatandaşlar ve çocuklar tarafından da şaşkınlıkla izleniyor.

(ÖK-ÖK-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title