Haberler

Himi Ok: Çocuklarınız 'Babam Dürüsttü' Diyebilsin

Türkiye Futbol Federasyonu (Tff) Merkez Hakem Kurulu (Mhk) Başkanı Hilmi Ok, Dünyanın Hiçbir Ülkesinde Hatasız Hakemlerin Bulunmadığını Belirterek, "Avrupa'nın En Büyük Hakemleri Bile Hata Yapıyor. Yaptığınız Hata Bilgisizlikten, Tecrübesizlikten Olmasın" Dedi.

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Merkez Hakem Kurulu (MHK) Başkanı Hilmi Ok, dünyanın hiçbir ülkesinde hatasız hakemlerin bulunmadığını belirterek, “Avrupa'nın en büyük hakemleri bile hata yapıyor. Yaptığınız hata bilgisizlikten, tecrübesizlikten olmasın” dedi.

TFF Merkez Hakem Kurulu (MHK) tarafından Belek'teki Papillon Ayscha Otel'de düzenlenen 2007-2008 Sezonu Devre Arası Hakem Semineri sona erdi.

Seminerin kapanış oturumunda konuşma yapan Hilmi Ok, hakemlere ilk yarı göstermiş oldukları başarılı yönetimden dolayı teşekkür etti.

İlk devre yaşanan en büyük hakem hatalarının başında, kurallara uygun olmayan taç atışlarının bulunduğunu belirten Ok, hakemlerden ikinci devre bu konuya dikkat etmelerini istedi.

Ok, şöyle konuştu:

“Bugün en büyük hakem zafiyeti taç atışları. Kurallar belli, ellere ve ayaklara bakmanız gerekiyor. Lütfen ikinci devre bunlara dikkat edin. Otoritenizi kurun, kurallara uyun. Hep hatalardan bahsediyoruz, ama inanın başarılarınız daha fazla. Kurulumuza onlarca mektup geliyor, yenilen takımın yöneticileri bile mektup gönderip teşekkür ediyor. Dünyanın hiçbir yerinde hatasız hakem bulunmuyor. Biz de hata yapabiliriz, ancak bunları en aza indirmeliyiz. Çok basit hatalar yapıldığı zaman üzülüyorum. Hata yapmaktan korkmayın, hatalarınızı düzeltme yolunu seçin. Avrupa'nın en büyük hakemleri bile hata yapıyor. Yaptığınız hata bilgisizlikten, tecrübesizlikten olmasın. Bir gün gelecek hakemliği bırakacaksınız. Çocuklarınız, (Benim babam dürüst hakemdi) diyebilsin. En küçük bir hatanız sizi lekeler. En küçük hatanız camiayı lekeler. Lütfen çok dikkat edin. İkinci devre sizden başarı bekliyorum.”

TFFHGD BAŞKANI SELÇUK DERELİ

Türkiye Faal Futbol Hakemleri ve Gözlemcileri Derneği (TFFHGD) Başkanı Selçuk Dereli de bazı yayın organlarında çalışan eski hakemlerin kendilerini acımasızca eleştirdiğini, bunun Türk futbolunu olumsuz etkilediğini vurguladı.

Dereli, Türk hakeminin bu tür eleştirilere karşılık duruşunu bozmadığını belirterek, “Bizler hakemiz. Ne sahanın içinde, ne de dışında hiçbir zaman eyyamcılık yapmadık. Yöneticilerimiz bize izin verdiği sürece onlara en iyi cevabı veririz. Türk hakemleri, kendini ifade etme zorluğu çeken bir grup değildir. Hiç kimse bize vurarak reyting peşinde koşmasın. Herkes hakem olabilir, ama adam olmak çok önemlidir. İçimizden çıkan bazıları maalesef bu konuda sıkıntı içindeler. Bizi zorda bırakmaya çalışıyorlar” dedi.

Dereli, seminerin çok yararlı geçtiğini ifade ederek, ikinci yarıda hakemlerin daha başarılı bir performans sergileyeceklerine inandığını kaydetti.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Spor

Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title