Haberler

Hilye-i Şerif Yarışmasında Derece Giren 50 Eser Sergide

İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım ile Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Hilye-i Şerif Sergisine katıldı.

İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım ile Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Hilye-i Şerif Sergisine katıldı.

Cemal Reşit Rey Konser Salonunda düzenlenen sergide, İstanbul Antik Sanat Galerisi tarafından gerçekleştirilen Uluslararası Hilye-i Şerif Yarışmasında dereceye giren 50 eser yer aldı.

Eserleri tek tek inceleyerek haklarında bilgi alan bakanlar, daha sonra düzenlenen törende, sergiye katılan bazı eser sahiplerine ödüllerini sundu.

Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, bu sırada yaptığı konuşmada, "Sayın Başbakanımız burada olmayı gerçekten çok arzu ediyordu. Kendisi programına almıştı ama son anda çıkan başka bir angajman nedeniyle burada olamadı. Ama tüm sanatçılarımıza, hem hat, hem tezhip, hem müzisyen sanatçılarımıza yürekten tebriklerini iletme talimatı verdi" dedi.

Serginin ardından davetliler Büyük Dua (Cevşen) konserini izlediler.

Sergiye katılanlar arasında AK Parti Mardin Milletvekili Muammer Güler, Başbakan Erdoğan'ın kızı Sümeyye Erdoğan, İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın, Anadolu Ajansı Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Kemal Öztürk ve Anadolu Ajansı İstanbul Bölge Müdürü Mustafa Ekici de yer aldı.

-Uluslararası Hilye-i Şerif Yarışması-

İstanbul Antik Sanat Merkezi tarafından düzenlenen Uluslararası Hilye-i Şerif Yarışması, kamuoyuna Nisan 2010'da açıklandı.

Ali Toy, Gulam Hüseyin Emir Hani, Kerem Ali Şirazi ve Davut Bektaş'tan oluşan yarışma jürisi, 31 Mayıs 2011'de son bulan eser teslim tarihinden sonra, eserleri elemeye tabi tuttu.

Yarışmaya Türkiye'nin yanı sıra ABD, İngiltere, İran, Irak, Pakistan, Suriye, Mısır, Tunus, Fas ve Cezayir gibi çok sayıda ülkeden sanatçılar 500 eserle başvurdular.

Yarışma, iki kategori halinde düzenlendi. Birinci kategori; Celi Sülüs, Sülüs, Muhakkak, Reyhani, Divani, Celi Divani, Nesih ve Kufi dallarından; ikinci kategori ise Talik, Celi Talik, Hurde Talik, Şikeste yazı çeşitlerinden oluştu.

-Ödüller-

Jüri değerlendirmesi sonucunda 50 bin dolarlık jüri özel ödülü ve celi sülüs, sülüs, nesih dalının birincilik ödülü birleştirilerek Cevad Huran ve Ahmed Faris Rızk arasında paylaştırıldı. - İSTANBUL

Kaynak: AA / Kültür Sanat

İdris Naim Şahin Avrupa Birliği Egemen Bağış İstanbul Kültür Sanat Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title