Haberler

Hilvan'da İstihdamı Artıran Projeler Hayata Geçti

Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç, Hilvan İlçesinde bir dizi açılışlar ve incelemelerde bulundu.

Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç, Hilvan İlçesinde bir dizi açılışlar ve incelemelerde bulundu.

İlk olarak Vali Güvenç, beraberindeki heyetle birlikte Hilvan-Siverek yolu üzerinde yapımına 2006 yılında başlanan ve yarım kaldığı için kaderine terk edilen, daha sonra Karacadağ Kalkınma Ajansı'nın desteğiyle yeniden yapımına başlanan Küçük Sanayi Sitesi'ni inceledi.

Burada yetkililerden altyapı çalışmaları ve planlamaları hakkında bilgi alan Vali Güvenç, küçük sanayi sitesinin yapılmasına destek veren herkese teşekkür ederek hayırlı olmasını diledi. Sanayi Sitesi'nin Hilvan - Siverek Karayolu güzergahında bulunması hasebiyle yoldan her geçtiğinde, tesislerin yarım kalmış halinden rahatsızlık duyduğunu anlatan Vali Celalettin Güvenç, "Ama çok şükür yapılan proje Karacağ Kalkınma Ajansımız, 2013 yılı sanayi altyapısı mali destek programı kapsamında küçük sanayi sitesi olarak düşündüğümüz 45 dükkanımızı yeniden yapıyor. 2006 yapımına başlanan ve maalesef kaç senedir bu halde duran, kötü görüntü arz eden, sizlerin de mevcut yerlerinde sıkışık şekilde mağduriyetine sebep olan bu tesisin kalkınma ajansımızdan destek kabulünü yaptık. Buranın ayağı kalkması için gerekli olan 618 bin 525 TL'lik bütçesinin yüzde 75'ini yani 463 bin 399 TL'sini Karacadağ Kalkınma Ajansımız veriyor. Helal olsun kararımızı verdik sözleşmeyi imzaladık. Bu günden itibaren çalışmaya başlıyoruz. Sizlerden de ricamız geri kalan 150 bin TL'lik kısmı 45 esnafın karşılamasıdır" dedi.

Altyapısıyla ilgili olarak çalışmaların hemen başlayacağını belirten Vali Güvenç, "Eylül ayında inşallah burada bir bayram yapalım. Yüzme Havuzu, futbol sahası, sanayi tesisi, TOKİ'nin inşaatları. Eylül ayında bayram havasında sizlere buranın anahtarlarını teslim edelim. Bizim gündemimiz ekonomi, yokluğun yoksulluğun yenilmesi, insanımız iş ekmek sahibi olması, insanımızın başının dik olması, çocuklarımızın işsiz kalmaması, çocuklarımızın cahil kalmaması bu da bu tesislerle olur, birlik beraberlikle olur, dayanışma ile olur. Allah'a çok şükür Millet Devlet sırt sırta verdiği zaman bu işler oluyor. Allah hayırlı uğurlu eylesin" dedi.

Hilvan Esnaf ve Sanatkarlar Odası Kooperatif Başkanı Ömer Salgın ise, "Sayın Valimiz, Kaymakamımız, başta Sayın Bakanımız Faruk Çelik'in öncülüğünde Hilvan'a gösterilen ilgiden dolayı teşekkür ediyorum. 140 Konutlu TOKİ evlerinin yapılması ve Sosyal Güvenlik Kurumunun getirilmesi, Sanayi tesisine destek çıkılmasından dolayı Hilvanlılara adına teşekkür ediyorum" dedi.

ŞANLIURFA'NIN KALDIRIM TAŞI HİLVAN'DAN

Sanayi Tesisi incelemesinin ardından Hilvan İlçesine bağlı Kuskunlu Köyüne geçen Vali Celalettin Güvenç, burada faaliyete başlayan Kurtkaya Bazalt Taşı İşletme tesisinin açılışına katıldı. Açılış öncesinde konuşan Vali Güvenç, "Hilvan'a 35 Km olan bu tesisimize geldik. Sanayi tesisi diyebileceğimiz iki tane tesis birisi önceden yapılmış, yenisi de şimdi yapıldı. Şanlıurfa'nın birçok kaldırım taşını Kuskunlular olarak sizler üreteceksiniz, imal edeceksiniz, para kazanacaksınız. Bununla ilgili Karacadağ Kalkınma Ajansımız 2011 Ekonomik Gelişme Mali Destek programımız kapsamında tam 261 Bin TL destek verdi. Helal olsun, bu müteşebbisimize, Kuskunluya çünkü buraya böyle bir tesis yaptı. Burayı görmeyi çok arzu ettim. Bugün de buraya gelebilme imkanım oldu. Yaklaşık 40 kişi ekmek yiyecek, istihdam edilecek. Bu tesisin hayırlı olması içtenlikle diliyorum" dedi.

İşletme sahibi Celaleddin Turgut'a teşvikten yararlanıp yararlanmadığını soran Vali Güvenç, bu konuda teşvikten yararlandırılarak işçilerin stopajını teşvikten karşılanıp birkaç kişinin daha istihdam edilebileceğini belirtti. Emeği geçen herkesi kutlayan Vali Güvenç daha sonra Bazalt İşletme Tesislerini gezdi. Daha sonra Vali Güvenç, çalışan işçilerle sohbet ettikten sonra tesisten ayrıldı.

Öte yandan ilçe gezisi sırasında Vali Celalettin Güvenç'e, Hilvan Kaymakamı Uğur Sezer, Karacadağ Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri İlhan Karakoyun, Hilvan Belediye Başkanı Aslan Ali Bayık, İl Genel Meclis Başkanı Mustafa Yavuz, Uğur Büyükhatipoğlu ve daire amirleri eşlik etti. - ŞANLIURFA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Celalettin Güvenç Karacadağ Şanlıurfa Hilvan Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title