Haberler

Hilton Türkiye'de Hedef Büyüttü

Merkezi ABD'de Bulunan Hilton Hotels Corporation, Türkiye'de, İstanbul ve Büyük Kentler Dışında Anadolu'daki Yeni Gelişen Merkezlerde de Yeni Otel Anlaşmalarıyla Daha Yaygın Bir Oteller Zinciri Haline Gelecek.

Merkezi ABD’de bulunan Hilton Hotels Corporation, Türkiye’de, İstanbul ve büyük kentler dışında Anadolu’daki yeni gelişen merkezlerde de yeni otel anlaşmalarıyla daha yaygın bir oteller zinciri haline gelecek.

Hilton Hotels Corporation’ın hedefleri hakkında bilgi vermek üzere bugün İstanbul Hilton’da bir basın toplantısı düzenlendi.

Hilton’un Türkiye’de Amplio Group ve Kosifler ile birlikte yapacakları yeni otel projeleri İstanbul, Bursa, Kütahya, Şanlıurfa, Diyarbakır, Çorlu, Çorum’un da aralarında bulunduğu 10 değişik ilde gerçekleştirilecek.

 Hilton Hotel Corporation, geçen Aralık’ta yapılan Stratejik Genişleme Anlaşması(SGA) kapsamında Amplio ile 15 otel ve altı adet de Hilton Garden Inn için yönetim sözleşmesi imzalarken, geçen Haziran ayında da ikinci bir SGA çerçevesinde Kosifler Grubu ile 25 yeni otel geliştirmeyi ve dört Hilton Garden Inn otelinin gerçekleştirilmesi için anlaşma yaptı.Hilton'un yatırımcı bir kuruluş değil işletmeci bir şirket olduğu vurgulanarak, her biri için yatırım maliyeti 15 milyon dolar olarak hesaplanan Hilton Garden Inn otellerin bu genişlemede önemli rol oynayacağı belirtildi.

Hilton’un Uluslararası Operasyonlardan Sorumlu Başkan Yardımcısı Didier Martin, küresel kriz nedeniyle yatırımcı ilgisindeki değişmeye dikkat çekerek Hilton’un Türkiye’deki artan varlığı ve planlanan yeni otel projelerinin Türkiye’nin yatırım yapılabilirlik kriterleri açısından tüm uluslararası yatırımcılar için çok pozitif bir mesaj olduğunu söyledi.

Didier Martin, "biz uzun yıllardır Türkiye’de bulunduğumuz için olan bitenle her zaman iç içeyiz ve her şey bize normal geliyor. Türkiye’ye dışarıdan bakanların da yatırım ortamını genelde pozitif algıladıklarını söyleyebilirim. Ama biz 53 yıla varan uzun yılların verdiği deneyim ve bilgi sayesinde Türkiye gerçeğini iyi bildiğimiz için yatırım kararlarımızı da çok rahatlıkla ve güvenle alabiliyoruz” değerlendirmesini yaptı.

Kuzey Avrupa Bölgesi Genişlemeden Sorumlu Başkan Yardımcısı Mike Collini de, projelerin zamanlaması konusundaki soruları yanıtlarken “ Yanlış bir zamanda bu yatırımları yaptığımız söylenemez. Aksine biz çok doğru bir zamanda Türkiye’de büyüme perspektifi geliştirdiğimizi düşünüyoruz. Türkiye’de geçen 5-6 yılda çok başarılı bir gelişme sağladık. Küresel krizin etkilerinden çıktığımızda hazırlıksız yakalananlar olabilir ama, biz bu projeleri hayata geçirerek kriz sonrasına hazır olarak çıkacağız” dedi.

Mike Collini, Hilton Ailesinin uzun yıllar içinde birçok küresel, bölgesel ölçekli bir dizi krize tanıklık ettiğini belirterek “ Biz bütün krizlerden güçlenerek çıktık. Bu krizden de güçlenerek çıkacağımız kesindir. Seyahatler devam edeceğine göre önemli olan bu seyahat eden kitleyi Hilton otellerine çekebilmektir. Küresel kriz ve aşağı doğru yönlü hareket eden pazar koşullarında pazar payımızı korumak ve hatta yeni pazar payları almak temel hedefimizdir” şeklinde konuştu.

"TÜRKİYE HİLTON İÇİN BÜYÜK POTANSİYEL SUNUYOR

Avrupa ve Afrika bölgesi, Geliştirmeden Sorumlu Kıdemli Başkan Yardımcısı Patrick Fitzgibbon, gelecek beş yıl içerisinde Hilton Oteller Ailesine ait 5 bin 500 oda kapasitesine sahip 40 tesisi devreye sokacağını aktararak “İki büyük Türk yatırım ortağımız ile yaptığımız Stratejik Genişleme Anlaşması (SGA) ile Türkiye’de hızlı bir şekilde büyüme hedeflerimiz çok açık. Amplio ve Kosifler ile kurulan stratejik ortaklıklar genişleme planlarımızı hızlandırdı ve çok kısa bir süre içerisinde, Türk otelcilik pazarında önemli bir güç sahibi olmamızı sağladı” dedi.

"RESORT OTELLER DE AÇILACAK"

Toplantıda,ayrıca, Hilton Otelleri Ailesi olarak genişleme ve büyüme hedefi doğrultusunda Almanya, Rusya, İngiltere, İberya Yarımadası ve İtalya ile birlikte Türkiye’nin anahtar pazarlar olarak belirlendiği ifade edilerek “Hilton Garden Inn’in Türkiye’ye girişi, Hilton Hotel Corporation’ın, otel markaları portföyünü özellikle uluslararası markalar için önemli bir potansiyeli bulunan Türkiye gibi stratejik pazarlarda müşterinin beğenisine sunma stratejisinin en önemli örneklerindendir” denildi.

Hilton Ailesinin büyüme yönündeki bu stratejinin bir parçası olarak, Göçay Turizm, Yönetim, Yatırım, Ulaştırma ve Ticaret A.Ş. ile Muğla Dalaman’da yeni bir Hilton Worldwide Resort açmak üzere bir franchise sözleşmesi imzaladığı da açıklandı.2009 yılının ortalarında açılması planlanan Hilton Dalaman Golf Resort & Spa, grubun ülkedeki ilk resort oteli olacağı vurgulanarak, Hilton Hotel Corporation ayrıca bu sektörde ileriye dönük büyüme potansiyeli öngörmekte ve resort portföyünü daha da büyütmek üzere diğer başka yüksek kaliteye sahip fırsatlar ele geçirmek üzere araştırmalarına devam ettiği belirtildi.

İlk otelini 1955 yılında İstanbul’da açan Hilton'un şu anda altı şehirde (Adana, Ankara, İstanbul, İzmir, Kayseri ve Mersin) yedi Hilton oteli ve bir Conrad oteli bulunuyor. Hilton Hotels Corporation 74 ülkede 3 binden fazla otel, 500 bin oda ve 135 bin çalışanı ile hizmet veriyor.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Ekonomi

Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title