Haberler

Hilton Oteller Zinciri Kars'ta Otel Yapacak

Kars Belediye Başkan Yardımcısı Turhan Çiçek, Şeker Fabrikası Civarında Yeni Kurulacak Olan Uydu Kent Bölgesine Hilton Otel Yapılacağının Duyulması Üzerine, Arsalara Olan İlginin Arttığını Söyledi.

Kars Belediye Başkan Yardımcısı Turhan Çiçek, Şeker Fabrikası civarında yeni kurulacak olan Uydu Kent bölgesine Hilton Otel yapılacağının duyulması üzerine, arsalara olan ilginin arttığını söyledi.

Kars Belediye Başkan Yardımcısı Turhan Çiçek, Hilton Otel yetkililerinin Başkan Naif Alibeyoğlu'nu arayarak Kars'ta otel yapmak istediklerini, uygun arsa olup olmadığını sorduklarını söyledi. Çiçek, Başkan Alibeyoğlu'nun da en uygun arsanın Şeker Fabrikası civarında yeni kurulacak olan Uydu Kent bölgesinde olduğunu iletmesi üzerine konuya sıcak bakan yetkililerin, 15 Nisan'da Kars'a gelerek ihaleye katılacaklarını belirtti.

Çiçek konuyla ilgili şunları söyledi:

"Belediyemizin Şeker Fabrikası'ndan satın alarak üretimini yaptığı imarlı arsaların satışını ihaleye çıkarmış bulunmaktadır. 15 Nisan günü Belediye İhale Salonu'nda bu arsaların satışı yapılacak. Hilton Oteller Zinciri yetkilileri de ilimizde bir otel yapmak üzere ihaleye katılacaktır. Biz kendilerine bölgede 5 bin konutun yapılacağını, imarlı arsamızın mevcut olduğunu, burada ihalelerin yapılacağını bildirdik." Hilton Oteller Zinciri Yönetim Kurulu'nun burada otel yapmak istemesi üzerine yapılacak ihaleye taleplerin arttığını da vurgulayan Çiçek, "İş merkezleri ve bu merkezlere uygun ticari yerlerimiz de bulunmaktadır. Onları da ihale edeceğiz. Yoğun bir ilgi var. Özellikle Hilton Oteller Zinciri yetkililerinin bu bölgede arsa alıp otel yapmak istemesi, bölgedeki yapılaşmayı biraz daha tetiklemiş oldu. Bu bölgede büyük bir yatırım olacak" diye konuştu.

(BA-HE-GS-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title