Haberler

Hıllary Clınton Başkan Adaylığı Yarışından Çekildi

ABD'de Eski First Lady Hillary Clinton, Uzun Süren Zorlu Bir Mücadeleden Sonra Demokratların Başkan Adaylığı Yarışından Çekildi. Clinton, Rakibi Barack Obama'nın Adaylığını Tasdik Etti.

ABD'de eski first lady Hillary Clinton, uzun süren zorlu bir mücadeleden sonra demokratların başkan adaylığı yarışından çekildi. Clinton, rakibi Barack Obama'nın adaylığını tasdik etti.

Washington'da binlerce kişiye hitaben bir konuşma yapan Clinton, "Hepinizden benim için çalıştığınız kadar Barack Obama için de çalışmanızı istiyorum" dedi. Bu sözler kalabalıktan büyük alkış ve destek aldı. Topluluktan küçük çaplı yuhalama sesleri de geldi. Clinton ve Obama, 5 ay süren çok çetin bir yarış içindeydiler. Obama, hafta başında demokratların başkan adaylığı için gerekli delege sayısına ulaşmıştı.

Obama ve Clinton perşembe akşamı özel bir görüşme yapmışlardı. Clinton'ın başkan yardımcısı olarak görev yapması ihtimali var. Demokratların büyük çoğunluğu Obama'nın başkan yardımcısı olarak Clinton'u seçmesini istiyor.

(DPA-EA-EA-NÇ-D)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title