Haberler

    Hildur Gudnadottir

    İzlandalı çellist, besteci ve vokal Hildur Ingveldardóttir Gu?nadóttir 16 Şubat'ta Summart Sanat Merkezi'nde müzikseverlerle buluşuyor!

    İzlandalı çellist, besteci ve vokal Hildur Ingveldardóttir Gu?nadóttir 16 Şubat'ta Summart Sanat Merkezi'nde müzikseverlerle buluşuyor!

    Hildur Gu?nadóttir (1982), yer aldığı Múm gibi gruplarla, deneysel pop ve çağdaş müziğin ön saflarında bulunan İzlandalı bir çellist, şarkıcı ve besteci. Çello çalmaya çocukken başladı ve Reykjavík Musik Akademisi'ne girdi. Daha sonra İzlanda Sanat Akademisi ve Berlin, Universitat der Kunste'de bestecilik ve yeni medya eğitimi aldı.

    Eleştirmenlerden övgü olan dört solo albüme imza attı: Mount A (2006), Without Sinking (2009), Leyf?u Ljósinu (2012) ve Saman (2014). Hildur, tiyatro,dans gösterileri ve filmler için besteler yaptı.The Icelandic Symphony Orchestra, Icelandic National Theatre, Tate Modern, The British Film Institute, The Royal Swedish Opera ve Gothenburg National Theatre, Hildur'a beste siparişi veren kurumlardan bazıları.

    2014'te Stuttgart'ta yapılan Türk Filmleri Festivali'nde, Reha Erdem'in "Jin" filmi için yaptığı müzikle "En İyi Orijinal Film Müziği" ödülünü kazandı.The Revenant (2015) ve Sicario (2015) gibi filmlerin müziklerine müzisyen olarak katkı yaptı.

    Kaynak: Etkinlik.io / Kültür Sanat

    İzlanda Berlin Kültür Sanat Haberler

    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title